Peo turvajuht soovitab autod koju jätta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvaettevõtte G4S ülesanne on lauluväljaku tuletorni taustal korraldusi jagava turvajuhi Kristiina Eelmaa suunamisel tagada peoliste turvalisus peo- ja harjutusaladel.
Turvaettevõtte G4S ülesanne on lauluväljaku tuletorni taustal korraldusi jagava turvajuhi Kristiina Eelmaa suunamisel tagada peoliste turvalisus peo- ja harjutusaladel. Foto: Mihkel Maripuu

Lauljate, tantsijate ja pealtvaatajate turvalisuse eest vastutava G4S turvajuht Kristiina Eelmaa soovib, et inimesed oleksid üksteise suhtes sallivad ja peaksid peokohtadel kehtestatud reeglitest kinni.



Kuidas on seni laulu- ja tantsupidu turvatöötajate jaoks läinud?

Kõik on väga rahulikult läinud ja ei ole midagi, mille üle kurta.



Mis võiksid olla nii laulu- ja tantsupeo külastajatele kui ka pidulistele endile mõned juhtlaused, et pidu nii neil, korravalvajatel kui ka kõigil teistel meeldivalt sujuks?


Esimene lause on, et inimesed unustaksid oma autod koju. Ka taksodega ei saa hästi liikuda, nii et parim viis on käia jala.



Teiseks tuleks oma asjadel hoolikalt silm peal hoida.



Kuidas olete oma meeskonda laulu- ja tantsupeoks välja koolitanud?


See oleneb, kuhu piirkonda keegi tööle läheb. Kõige olulisem on see, et inimesed, kes peavad kuhugi pääsema, sinna ka saaksid. Ning need, kellel ei ole kuhugi piirkonda vaja põhjuseta pääseda, sinna ei pääseks.



Meie nimetame seda õige läbipääsu režiimiks. Sellega on kõik turvatöötajad hästi kursis.



Kui palju turvatöötajaid platsil korraga tegutseb?


Täna (reedel – toim) on lauluväljakul 35 töötajat. Põhipäevadel – laupäeval ja pühapäeval – on koos Kalevi staadioni töötajatega kohal üle 170 turvatöötaja. Neist 120 on lauluväljakul.



Mida panete inimestele südamele?


Eelkõige peaksid inimesed olema tolerantsed ümbritseva suhtes, sest rahvast on ikka väga palju. Samuti peaksid nad kinni pidama kehtivatest reeglitest, et näiteks klaastaarat ei tohi lauluväljakule ja Kalevi staadionile tuua.



Kui rangelt on n-ö õllejoomisala lauluväljakul turvatud?


Õllejoomisala on lauluväljakul rangelt turvatud.



Aga ühtlasi pööran tähelepanu sellele, et alkoholiala on alkoholi ostmiseks. Plastiktopsis joogiga võib ka väljaspool õlleala liikuda ja seda mujal juua.



Üleval on küll soovitavad sildid, kus piirkondades ei ole soovitatav õlut juua, aga kedagi käskida või takistada me ei saa. Seevastu Kalevi staadionil me tribüünile kedagi õllega üldse ei lase.



Mida see teile endale tähendab, et vastutate Eesti kõige massilisema ürituse turvalisuse eest?


Kindlasti on hirm, aga see läheb üle. See on mulle hea kogemus ennast teostada.


Olen varem töötanud turvaülema n-ö parema käena ning mitte otseselt pidanud vastutama. Aga nüüd ma saan näidata, et ka mina saan sellega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles