Lea Liitmaa on osalenud tantsu-ja laulupeol viiuliga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Liitmaa
Lea Liitmaa Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna on vallutanud erksavärviliste rahvariietega laulu- ja tantsupidulised. Elu24.ee uuris aga välja, kas ka meie tuntud lauljad on laulupeol osalenud ja millised on nende eredamad mälestused. Samuti saime teada, millised on nende lemmikud laulupeolaulud.

Lea Liitmaa:
«Olen osalenud nii tantsu-, kui ka laulupeol ja nii naljakas kui see ka ei ole, tegin seda noorte viiuldajate orkestri koosseisus. Seal oli 500 pisikest viiuldajat ning usun, et seda oli tegelikult väga kihvt kuulata, mängida oli igatahes väga tore. Meid juhatas praeguseks lahkunud Erich Loit. Mudilaskooriga käisin laulmas ka.

Ilmselt kõige eredam mälestus on noorte viiuldajate orkestriga rongkäigus marssimine. Iga paari minuti tagant karjus keegi, et elagu noorte viiuldajate orkester ja siis meie saime hurraa karjuda.

Läbi laulupidude mäletan lugu Gustav Ernesaksa «Mu isamaa on minu arm». Ma ei saa öelda, et see oleks nüüd kõige lemmikum, aga igatahes on see ainus lugu, mis pidevalt läbi laulupidude kavas on olnud. Meeles on selle laulu emotsioon, ülev tunne. Ma arvan, et see meeldib kõigile eestlastele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles