Langevarjurid üllatavad Kihnu Virvet hüppega

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet.
Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet. Foto: Vaiko Edur/SA Kihnu Kultuuri Instituut

Laupäeval, 11. juulil Rapla Tammemäe laululaval toimuval Kihnu Virve südasuve tuuri kontserdil hüppavad kümme langevarjurit Virve auks taevast alla.

Eesti langevarjuklubi pressiesindaja Annika Arrase sõnul tekkis idee laulumemme hüppega üllatada kohe, kui kuuldi, et Virve Raplas kontserdi annab.

"Virve käis meie juures langevarjuga hüppamas ja kuna sellises eas langevarjuga hüpata on üle maailma erakordne sündmus, oleks väärikas Virvele selle eest au anda," selgitas Arras hüppe eesmärki.

Kihnu Virve auks hüppavad kümme langevarjurit 3500 meetri pealt. Langevarjud avatakse ühe kuni poolteise kilomeetri pealt ja maandutakse kontserdi ajal Rapla Tammemäe laululava taga asuvale platsile.

Demonstratsioonhüpe on kallis lõbu, sest lennukiga lendamine on küllaltki kulukas. "Kui kontsert kaugemal toimuks, oleks raskem, et lava on lennuväljale nii lähedal, pole probleemi," lisas Arras.

Juuni alguses käis 81aastane Kihnu laulumemm Virve Köster Raplamaal Kuusiku lennuväljal tandemhüpet sooritamas. Virvega hüppasid ka tütretütred Reena Laos ja Raina Kiviselg.

Virve alustab oma südasuve tuuri juba eeloleval teisipäeval Haapsalu piiskopilinnuses. Kokku annab Virve suvetuuril 11 kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles