Lauluväljak sai viimaseks lihviks uue tualetikompleksi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2009. Lauluväljak sai viimaseks lihviks uue tualetikompleksi. Pildil Riho Rõõmus uut WC-d tutvustamas.
Aasta 2009. Lauluväljak sai viimaseks lihviks uue tualetikompleksi. Pildil Riho Rõõmus uut WC-d tutvustamas. Foto: Liis Treimann

Täna, päev enne laulupeo avamist käisid lauluväljakul veel viimased ettevalmistustööd, muu hulgas avati Oru värava juures uhiuus ja modernne tualetikompleks, kus on kohta korraga 100 inimesele.


«Sellesuvise XXV Laulupeo valguses oli kindlaks prioriteediks just välitualettide ehitus. Ülejäänud ehitustööde teostamisel tuleb kriitilisemalt hinnata hetke majandusolukorda ja finantseerimise võimalusi,» kommenteeris tööde järjekorda SA Tallinna Lauluväljaku juhataja Riho Rõõmus.

Uus modernse disainiga tualettide hoone ehitati vana Oru väravas asunud WC asemele. Seni kasutuses olnud lauluväljaku välitualetid ehitati XV üldlaulupeoks 1960. aastal. Uus tualettide kompleks on sajakohaline ning sisaldab ka duširuume ja naiste poolel võivad daamid ennast ka kaaluda.

Hoone projekteeris portugallasest arhitekt Nuno Oliviera ning sisearhitekt oli Merle Kiiskman. Hoone ehitus läks maksma 12,5 miljonit krooni ning praegu valminud kompleks on esimene etapp Tallinna lauluväljaku kõrvalhoonete renoveerimistöödest.

Kõikide ehitustööde täielikuks teostamiseks on esitatud rahalise toetuse taotlus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele.

Lauluväljaku ettevalmistused suureks peoks olid täna juba otsakorral ning ka Laulu-ja Tantsupeo Sihtasutuse juhi Aet Maatee sõnul on suurpeo alguseks kõik parimas korras.

«Täna on kõik juba vormis ja rahulik. Eelnevad päevad olid küll kommunikatsiooni mõttes hullumaja. Täna on tempo juba normaliseerunud ja igaüks teeb oma asja. Tantsija tantsib ja laululava viimistletakse,» rääkis peo ettevalmistustest Maatee.

Äsjavalminud tualeti koha pealt väljendas Maatee heameelt, et pidulised lõpuks ometi inimlikul kombel enda vajadusi rahuldada saavad. Laulupeo ajal tualetikülastuse eest raha maksma ei pea.

Uue Oru WC ja laulupeo pinkide valmimist rahastati 85 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondist Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse vahendusel ja 15 protsendi ulatuses Tallinna linna poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles