17-aastane Oliver Keller võitis ülesmäge rattasprindi võistluse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul kogunesid jalgrattaentusiastid ja - profid Tallinnas Falgi teel, et panna end proovile hoopis teistmoodi rattaspordis – ülesmäge sõidetavas sprindis.

 Osalema registreerus 94 jalgratturit, kelle seas oli nii professionaalseid rattureid kui ka harrastussõitjaid.

Lubatud oli osaleda kõikide rattatüüpidega, seega nägi rajal nii maastiku-, linna-,BMX- kui ka fixed-gear-rattaid. Kui valdav enamik rajale astujaist oli valmistanud end ette sportlikus mõttes, siis oli päeva kirevaimaks osalejaks kindlasti 44-aastane prantslane Stefan Devillers, kelle värviliste mänguasjadega kaunistatud ratas rekordaega ja poodiumikohta koju ei toonud, aga meelelahutuslikku aspekti täitis suurepäraselt.

Kvalifikatsioonidest pääses edasi 64 kiiremat, kes astusid joonele järjest neljakesi korraga ning kelle seast selgus Eesti kiireim ülesmäge jalgrattasprinter. Raja pikkuseks oli 300 meetrit.

17-aastane Oliver Keller osutus päeva parimaks ratturiks nii üldarvestuses kui ka raja kiireima aja sõidus. Oliver sõidab oktoobris Saksamaale sama võistluse järgmisele etapile.

Red Bull Hill Chasers toimus Eestis esimest korda. Varem on üritust korraldatud Edinburghis, Bristolis ja Kuala Lumpuris.

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles