11-aastane poiss hakkab sügisest ülikoolis kvantfüüsikat õppima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsgeenius Carson Huey-You.
Lapsgeenius Carson Huey-You. Foto: SCANPIX

Sellele sügisel jätkab Ameerika Ühendriikides Texases kooliteed 11-aastane Carson Huey-You.

Kuid poisi koolitee ei jätku mitte keskkoolis, vaid hoopis ülikoolis kvantfüüsika erialal.

Carson hakkas keerulisi algebraülesandeid lahendama juba väikese põngerjana ning nüüd meeldib talle selliseid ülesandeid lahendades lõõgastuda.

Väikest kasvu lapsgeenius astus Texase kristlikku ülikooli Dallases. Ülikooli peaks ta lõpetama kas 15- või 16-aastasena ning suure tõenäosusega jätkab ta õpinguid ka doktoriõppes, mille peaks ta lõpetama 20-aastasena.

Carsoni saadab klassides tema ema Claretta Huey-You, vahendab news.com.au

Enda sisseastumisavaldust ei saanud noor geenius aga esitada interneti kaudu, kuna arvutisüsteem ei aktsepteerinud tema sünniaastat, milleks on 2002!

Poisi ema Claretta Huey-You on sõnanud, et kaheaastasena luges tema poeg juba raamatuid ning kolme aasta vanuseks saades oskas juba liita, lahutada, korrutada ja jagada.

Poiss räägib lisaks inglise keelele osavalt ka mandariini keelt ning mängib klaveril Beethoveni palasid.

Vaatamata tema erilisele tarkusele meeldivad lapsele aga ka tavaliste poiste tegevused: ta armastab videomänge ning oma väiksema venna Cannaniga maadelda. Tema lemmikfilmiks on «Tähtede sõda» ning lemmikraamatuteks Narnia lood.

Ning üllatus-üllatus, ka tema kaheksa-aastane väike vend Cannan on juba tõeline geenius!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles