Muusiku surm tõstab huvi loomingu vastu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jacksoni reklaam Tokyos Tower Records plaadipoe ees.
Michael Jacksoni reklaam Tokyos Tower Records plaadipoe ees. Foto: AP / Scanpix

Popikooni Michael Jakcsoni surm möödunud nädalal suurendas fännide huvi tema teoste vastu.


Plaadikaupluse Lasering Tallinna Viru keskuse poes mängivad ekraanidel Jacksoni muusikavideod, kõlaritest kostab «Thriller». Müüja Kadri sõnul küsivad külastajad küll rohkem Jacksoni plaate, aga olulist müügiplahvatust ei saa täheldada.

Kaupluse riiulitel on üle tosina eri nimetuse Jacksoni heliplaate ning DVD-sid. Neist kõige populaarsem on müüja sõnutsi «Thriller», vähem tuntakse huvi varasemate salvestuste vastu Jackson Five'i koosseisus.

Lasering tegi juba täiendava tellimuse, aga suure nõudluse tõttu on hulgilaod üle koormatud, ilmselt jõuab uus saadetis popikuninga muusikat Laseringi selle nädala jooksul.

Pärnu Port-Arturi CD100 Muusikapood ei müünud Jacksoni surmale eelnenud aasta jooksul peaaegu ühtegi Jacksoni plaati, seega pole müüja Vallo sõnul riiulis praegu lahkunud artisti ühtegi plaati.

Niipea, kui uudis surmast teatavaks sai, hakkasid külastajad suuremat huvi ilmutama, aga sellessegi kauplusesse pole jaanipäevanädala puhkepäevade tõttu uus kaup veel kohale jõudnud.

Populaarse P2P failivahetuslehekülje Mininova muusikasektsioonis oli kümne uusima torrenti hulgas kaheksa Michael Jacksoni teost, sama tendentsi on märgata teistes failivahetuskeskkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles