Venemaa politsei konfiskeeris maali, millel Putinit on kujutatud negližees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa politsei konfiskeeris maali, millel Putinit on kujutatud negližees
Venemaa politsei konfiskeeris maali, millel Putinit on kujutatud negližees Foto: wsj.com

Venemaa politsei konfiskeeris Peterburi kunstigaleriis olnud maali, millel president Vladimir Putinit on kujutatud negližees ja peaminister Dmitri Medvedevit naiste aluspesus.

Nimetatud galerii The Museum of Authority avati 15. augustil, edastab wsj.com.

Seal esitleb oma maale sarjast «Valitsejad» kunstnik Konstantin Altunin.

Lisaks Putinile ja Medvedevile on ta maalinud ka USA presidenti Barack Obamat ja Liibüa endist diktaatorit Muammar Gaddafit.  

Nimetatud galerii asutaja Aleksander Donskoi sõnul on nad solidaarsed Venemaa homoliikumisega. 

Avanäitus kannab tugevat poliitilist sõnumit. Lisaks  nimetatud poliitikutele on seal pilt ka Peterburi poliitikust Vitali Milonovist, keda peetakse homopropaganda vastase seaduse isaks.

Selle seaduse kohaselt ei tohi alaealiste seas teha homopropagandat.

Politsei konfiskeeris ka Mironovi üle irvitava maali.

Galeriis olid ka maalid Venemaa patriarhist Kirillist, keda oli kujutatud maffia stiilis tätoveeringutega ning Venemaa duuma esindaja Jelena Mizulina, keda peetakse homovastase «ristisõja» käivitajaks.

Galerii asutaja Donskoi ise on väga värvikas isiksus. Ta oli Venemaa põhjaosas asuva Arhangelski linnapea 2005 – 2007. 2008. aastal kandideeris ta uuesti, kuid teda süüdistati võimu kuritarvitamises. Talle määrati tingimisi karistus.

Endine poliitik asutas hiljem Moskvas erootikamuuseumi ning Nõukogude Liidu elu meenutava muuseumi. Nüüd Peterburis avatud galerii on tema uusim projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles