Laulu-ja tantsupidu saab jälgida ka ETV HD testkanalil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Peeter Langovits

Lisaks laulu-ja tantsupeo kajastamisele ETV-s ja ETV2-s toob ETV koostöös Leviraga osa ülekandeid vaatajateni ka kõrge pildikvaliteediga HD testkanalil.

Seekordne pidu jõuab vaatajani rahvusringhäälingu uue ülekandebussiga, mis võimaldab kontserte esmakordselt üle kanda ETV testkanalil HD resolutsioonis.

Kõrgeraldusega televisiooni (HDTV, High Definition Television) saavad näha kõik tavaantenniga vastuvõetava digilevi vaatajad, kel on HD-toega digiboks või digiteler. HDTV kanali vaatamine on kõigile tasuta, samuti pole selle vastuvõtuks vaja liituda ühegi teenusepakkujaga.

ETV HD testkanalil on kavas järgmised ülekanded:

3. juulil kl. 18.55 tantsupeo etendus «Meri»,

4. juulil alates kl. 13.55 laulu- ja tantsupeo rongkäik ja laulupeo I kontsert ning

5. juulil kl. 13.55 laulupeo II kontsert.

Alates 2. juulist jookseb HD testkanalil valikprogramm laulu- ja tantsupidudega seotud arhiivimaterjalidest, katkendid 2007. aastal toimunud X Noorte Laulu- ja tantsupeost «Ilmapuu lävel» ning kaks ERR-is digiteeritud Eesti Telefilmi dokumentaalfilmi.

Esimene film on 1975. aastal valminud «Dirigendid» (režissöör Andres Sööt), mis räägib 1975. aasta üldlaulupeo liikumisjuhist Fred Raudbergist. Teise filmi valmimisaasta on 1989 ning see kannab pealkirja «Rukkilill» (stsenarist ja režissöör Rein Maran).

ETV2 muutub laulu- ja tantsupeo kanaliks juba proovidest alates ja toob vaatajateni taustamelu, jagab infot nii peopaigast kui ka linnast ning näitab peost teistsugust vaadet traditsioonilise kõrval.

ETV2 loomingulisse meeskonda kuuluvad Mart Normet, Sven Paulus, Tiina Kaalep, Hanno Tomberg, Olev Kenk, Elis Aunaste, Iiris Saluri, Triin Tuula ja veel mitmed teised. Meeskond on moodustatud ainult vabatahtlikest.

Laulu- ja tantsupeo ülekandmiseks ETV kanalitel on kasutusel kokku 4 liikuvat ülekandejaama, 38 kaamerat ja 4 kraanat.

 

ETV ja ETV2 ülekandeid saab jälgida ka internetis aadressil www.etv.ee/otse. Tele2 klientidel on võimalik ülekandeid vaadata mobiiltelefonides.

Eesti Rahvusringhääling toodab ÜhesHingamise peost ka kolm DVD-d .Esimesed DVD-d jõuavad müügile juba 4. juulil Lauluväljakul. Siis on võimalik osta eelmisel päeval, 3. juulil tehtud salvestust tantsupeo etendusest, kus on lisamaterjalideks laulu-ja tantsupeo tule teekond ning peo avamine.

5. juulil on müügil laulupeo 1. kontsert, lisamaterjaliks rongkäik. Laulupeo 2. kontserdi DVD jõuab müügile hiljemalt 20. juuliks kauplustesse ja Eesti Rahvusringhäälingu kodulehele www.err.ee/pood. Kiirematel on võimalik juba praegu DVD-d ette tellida Piletilevist www.piletilevi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles