Maasikad passivad hästi koogi sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasika-vahukoore tarretisekoogid
Maasika-vahukoore tarretisekoogid Foto: Sille Varblane
Maasika-vahukoore korvikesed šokolaadiga

Kakao-muretaigen



Kuna ma sellist retsepti ei leidnud, siis arvestasin tavalise muretaigna jahukoguse hulka kakao ja ühe lisa supilusikatäie suhkrut.


1 dl suhkrut


200 g võid


2 muna


soola


2 spl kakaod + 1 spl suhkrut


6 dl jahu (6 dl tuleb kokku kakao ja 1 spl suhkruga, selle võrra panna jahu vähem)


Või vahustada suhkruga, lisada üks muna, vahustada läbi, siis lisada teine muna. Lõpuks lisada kakao ja soolaga segatud jahu. Segada ühtlaseks taignaks.

Väikesed vormid katta õhukese taignakihiga. Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes.

Jahtunud korvikesed katta seest vahukoore kihiga, peale laduda maasikad, millele niristada sulatatud šokolaadi.

Maasika-vahukoore tarretisekoogid

Biskviitpõhjad:
4 muna
4 spl suhkrut
2 spl tärklist + 2 spl jahu (tärklis aitab kaasa, et rullbiskviit ei vajuks küpsetamisel alla ja oleks elastsem)
1/4 tl küpsetuspulbrit

Biskviittaigna lihtne retsept ongi see, et kõike pannakse ühepalju.

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerab, ei kuku kausist välja, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, siis lisada munakollasevahule tärklis, jahu ja munavalgevaht, segada ettevaatlikult lusikaga tõstes segamini.

Vahele maasika toormoosi ning kaks 200-milliliitrist pakki vahukoort vahustatud 4 supilusikatäie suhkruga.

Tarretis
Natuke vähem kui 2 dl vedelikku (magusat mahla, morssi, punast kompotivedelikku)
2 tl želatiini
8 tl vett želatiini paisutamiseks

Panin želatiini veega paisuma, viie minuti pärast sulatasin mikrolaineahjus 15 sekundit soojendades. Saadud vedeliku segasin tarretisevedelikuga. Kuna oli mahl otsas, segasin 1 tl tarretisetüüpi mustsõstramoosi veidi vähem kui 2 dl veega, kuni see lahustus ühtlaseks joogiks. Panin külmkappi tarduma.

Kui tarretis hakkab juba klimpjaks muutuma, nii et ei ole enam vedelik ega ka kõva tarretis, siis on õige aeg tõsta ettevaatlikult lusikaga marjadele, nii et tarretis marjade pealt maha ei jookse.

Biskviittaigen panna küpsetuspaberile, küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures, kuni on pealt pruunikaskollane ja puutikuga põhjani torgates jääb tikk puhtaks.

Neljast munast tehtud taignast sain täita 12-kohalise muffinipanni kõik pesad taignaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles