Putin avas koos mootorratturite klubi Öö Hundid juhiga purskkaevu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president poseeris koos kuulsa mootorratturite klubi Öö Hundid (Notšnõje Volki) juhi Aleksandr Zaldostanoviga.

Öö Hundid korraldasid möödunud nädalalõpul Volgogradis, mis on endine Stalingrad, suurejoonelise moto show, millel Vene meedia andmetel osales 250 000 inimest, edastab Itar-Tass.

Putin osales juba möödunud reedel Stalingradi lahingu aastapäevapidustustel koos Öö Huntide juhi Zaldostanoviga, keda tuntakse enam hüüdnime Kirurg all.

Putin ja Zaldostanov oli kohal, kui paigas avati uuesti legendaarne purskkaev Laste tants. Nad kohtusid seal ka Teise maailmasõja veteranidega.

Stalingradis olnud Tantsivate laste purskkaevust sai pärast 1943. aasta kangelaslikku linna kaitsmist vapruse sümbol. See purskkaev jäi natsi-Saksamaa rünnakutes terveks.

Vene meedia kirjutas, et just Kirurg oli see, kes käis välja idee taastada Tantsivate laste purkkaev ta esialgsel kujul.

Fotograafid jäädvustasid, kuidas Putin ja Kirurg koos jälgisid purskkaev avamise tseremooniat. Meeste ümber istusid sõjaveteranid.

Soomes tekkis selle aasta kevadel skandaal, kui Putini nimi leiti kriminaalpolitsei isikute nimekirjast, keda kahtlustati seotuses maffiaga.  

Uurimine näitas, et Putini jõudmine sellesse nimekirja oli tingitud ta suhtlemisest Öö Huntide mootorratturite klubi juhiga.

Öö Huntidel on Venemaal hea maine ning seal ei seostata seda kuritegevusega. Lisaks on see klubi väga isamaaline ning toetab Vene õigeusu kirikut. Samuti pooldavad need mootorratturid Putini poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles