NSA agendid luurasid ka oma kallimate järele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSA agendid luurasid ka oma kallimate järele
NSA agendid luurasid ka oma kallimate järele Foto: SCANPIX

USA Riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) agendid ei jälginud programmi PRISM raames mitte ainult miljoneid USA ja välisriikide kodanikke, vaid ka oma kallimaid ja pereliikmeid.

NSA siseuuring paljastas, et nende käes oleva tipptehnika abil kuulasid nad pealt ka abikaasade ja armukeste telefonikõnesid ning jälgisid internetikasutust, edastab foxnews.com.

Paljastatus juhtum, milles üks agentides jälgis pidevalt välismaal puhkusel olnud sugulase telefoni. Teises juhtumis aga jälgis agent oma eksabikaasat.

NSAga seotu paljastanud senaator Dianne Feinstein sõnas, et need sugulaste-kallimate järel luuramised olid siiski üksikjuhtumid ning neid tuli aastas ette vaid paar korda.

See ilming sai NSA töötajatelt nimetuseks Love-int ehk armuluure.

USA endine luureanalüütik Edward Snowden paljastas selle aasta juunist NSA laiaulatusliku jälgimisprogrammi. Puhkes ülemaailmne skandaal, mis kestab seni.

NSA juhid kaitsesid end, teatades et samas hoiti sellise totaalse jälgimisega ära mitmeid terrorirünnakuid.

NSA töötajate nuhkimine oma lähedaste järgi paljastus siis, kui luureametnikele tehti valedetektoritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles