Hollandi Mars One projektis osalemiseks on huvi üles näidanud 165 000 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi Mars One projektis osalemiseks on huvi üles näidanud 165 000 inimest. Fotol Marsi keskkonna simulatsioon Hawaiil Mauna Loa vulkaani maastikul
Hollandi Mars One projektis osalemiseks on huvi üles näidanud 165 000 inimest. Fotol Marsi keskkonna simulatsioon Hawaiil Mauna Loa vulkaani maastikul Foto: SCANPIX

Hollandi äriprojekt Mars One on saanud juba 165 000 avaldust osalemiseks Punasele planeedile lennus ja seal elamises.

Selline populaarsus üllatas projekti tegijaid, kuna väljavalitutele ei anta Maale tagasipöördumise võimalust, kirjutab foxnews.com.

Mars One projektis on plaanis saata esimesed tõsielussarjas osalevad astronaudid Marsile 2023. aastal. Plaanis on koloonia rajamine, mis ehitatakse iga uue lennuga suuremaks tükk tüki haaval.

Vabatahtlike sooviavaldusi selleks võetakse vastu kuni augusti lõpuni.

«Me ei otsi üksikisikuid, vaid meeskondi, mis suudavad koos tegutseda ja rasketes tingimustest toime tulla,» selgitas Mars One asutaja Bas Lansdorp.

Kandidaatidel peavad olema teatud isikuomadused, mis sobivad kosmoselennuks ja Marsi karmides oludes töötamiseks.

«Nad peavad olema hea tervisega, haritud ja intelligentsed õppimaks kiiresti uusi asju. Nad peavad olema tugeva vaimse tervisega ning tulema toime kitsastes oludes,» teatas Lansdorp.

Mars One projektile on saadetud avaldusi 140 riigist. Neljandik neist on USAst, natuke vähem on Hiinast, Brasiiliast, Indiast, Venemaalt, Mehhikost, Kanadast, Hispaaniast ja Filipiinidelt.

Mars One esindajad asuvad pärast avalduste saatmise tähtaja lõppu kandidaate sõeluma. Kandideerida saavad üle 18-aastased isikud, kes peavad end heas füüsilises ja vaimses vormis olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles