Liibüa endisel diktaatoril oli koolitüdrukutest haarem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Prantsuse ajakirjanik, väljaande Le Monde erikorrespondent Annick Cojean avaldas raamatu «Gaddafi`s Harem: The Story of a Young Womean and the Abuses of Power», milles seisab, et Liibüa endisel diktaatoril Muammar Gaddafil oli Tripolis koolitüdrukutest haarem.

Lisaks tüdrukutele kasutas ta seksuaalselt ära ka poisse, edastab news.com.au.

Cojean kirjeldab oma raamatus Gaddafi ühe ohvri Soraya lugu, kes enda sõnul oli haaremis viis aastat. Teda piinati ja vägistati seal pidevalt.

Nüüd 22-aastase naise sõnul muutus ta elu tundmatuseni päeval, mil Gaddafi Sirtes asuvat kooli külastas. Ta oli siis 15-aastane ning ta valiti juhi haaremisse. Teda hariti porno abil, et ta saaks diktaatorile meele järele olla.

Üsna varsti viidi ta koos mitme teise tüdrukuga Tripolis Bab al-Azizia tsitadelli. Gaddafi loobus Sorayast 2009. aastal ja tal lubati oma pere juurde tagasi minna. Moslemi tavade kohaselt on ta aga oma perekonnale häbiks, kuna ta oli seksinud väljapool abielu.

Cojean külastas Liibüat möödunud aasta oktoobris kirjutamaks artiklit, millist rolli mängisid naised Liibüa revolutsioonis, Gaddafi kukutamises ning kuidas vägistamist kasutati relvana.

Ajakirjaniku teed ristusid Sorayaga ning naine rääkis, kuidas Gaddafi teda ära kasutas.

Raamatus paljastatakse ka see, kuidas Gaddafi üks nõunike Mabrouka Sherif otsis naisi diktaatori haaremi jaoks.

Gaddafi tabati ja tapeti Liibüa ülestõusnute poolt 2011. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles