Popikuningas Tallinnas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis 1997 meelitas Michael Jackson Tallinna lauluväljakule suurima rahvamassi pärast laulvat revolutsiooni.
Augustis 1997 meelitas Michael Jackson Tallinna lauluväljakule suurima rahvamassi pärast laulvat revolutsiooni. Foto: Peeter Langovits

Michael Jackson andis 22. augustil 1997 oma ainsa kontserdi Baltikumis. Popikuningas tõi Tallinna lauluväljakule umbes 70 000 inimest, ületades publiku arvu poolest nii varem toimunud laulupidusid ja Rock Summerit kui ka järgmisel suvel esinenud Rolling Stonesi. Jacko tarbeks ehitati sinna siinmail ennenägematult suur seitsmekorruselise maja kõrgune lava.


Jacksoni kolmanda ning ühtlasi viimaseks jäänud maailmaturnee «HIStory World Tour» tõi Eestisse kontserdikorraldaja Lauri Laubre.



«See oli väga raske ning pole absoluutselt võrreldav ühegi teise Baltikumis korraldatud kontserdiga, kuna meil tuli alustada kõike nullist. Näiteks tuli meil luua spetsiaalne piletimüügisüsteem – Piletilevi –, mis toimib ja töötab tänaseni. Ehitasime välja lauluväljaku tagaruumid, kus polnud enne isegi WCd,» vahendas Laubre sõnu Õhtuleht.



Jacksoni enda kohta oli Laubrel varuks vaid häid sõnu. «Jackson oli äärmiselt soe, pehme ja positiivne. Saime kohe hea kontakti, ta oli väga hooliv. On võimatu uskuda kõiki tema kraesse kirjutatud sigadusi – olen veendunud, et need on välja mõeldud kellegi rahateenimise eesmärgil,» iseloomustab kontserdikorraldaja varalahkunud staari.





Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles