Ürgmees saab toeks The Suni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld (esiplaanil) ning Tanel Padar & The Sun toovad vaatajateni ürgmeheliku kontsertetenduse.
Jan Uuspõld (esiplaanil) ning Tanel Padar & The Sun toovad vaatajateni ürgmeheliku kontsertetenduse. Foto: Erik Riikoja

Kevadel esietendunud lavastusest erineb suveetendus «Ühendatud Ürgmehed» selle poolest, et Jan Uuspõld ei ole laval enam üksi – kaasa teevad ka Tanel Padar & The Sun.





Monoteatri juhi Karl Kermese sõnul on tegemist täiesti uue vormiga, kus The Suni liikmed täidavad terve etenduse oma akustilise kavaga. Idee sündis sellest, et Tallinna ja Tartu «Ürgmehe» etendused müüdi eelmüügis väga kiiresti läbi ning huvi etenduse vastu tunti ka teistes Eesti piirkondades.



«The Suni poisid olid pakkumisega kohe päri ja muidugi on nad selle projekti jaoks ideaalsed,» märkis Kermes.



Algse muusikalise kujunduse ning laulud tegi etendusele Chalice. «Tema on endiselt etenduse muusikaline kujundaja, lihtsalt nüüd ei tule heli ainult lindi pealt,» rääkis Kermer. «Kõik lood esitatakse live’is.»



Vaatamata sellele, et Uuspõlluga liitub üks Eesti kuulsamaid ja edukamaid bände, pileti hind teatri juhi kinnitusel kallimaks ei muutu.



«Jani koormus on olnud päris suur, sest ta on draamateatris lepinguline näitleja ja nüüd lisandus veel suveetendus Käsmus,» tõdes Kermes. «Pinge on suur, aga tüdimusemärke ta veel ei näita ja tegelikult on meil käimas juba lisaproovid sügisel etenduvaks näitemänguks.»



Monoteatri siht on rahvani tuua Eestis siiani vähe levinud stand-up komöödiat, kus publikut naerutab vaid üks mees.



Vargad viisid etenduse rekvisiidid


Seni tuvastamata kurjategijad tekitasid Jan Uuspõllule ja tema Monoteatrile ligi 100 000-kroonise kahju, varastades etenduse «Ürgmees» rekvisiidid, teatas teatri juht Karl Kermes.



Uuspõllu sõnul viidi Monoteatri juhi ja tema hea sõbra Kermese kortermaja all olevasse garaaži pargitud autost kogu «Ürgmehe» etenduseks vajalik atribuutika.



Varastatud esemete seas olid hinnaline videoprojektor ja kaks professionaalset DVD-mängijat, etenduse jaoks loodud multimeedia installatsioon, lavakostüümid, väiksemad rekvisiidid, ettevõtte kütusekaart ja dokumendid.



Vargusega tekitatud kahju on Kermese sõnul ligi 100 000 krooni. «Publikule antud lubadusi me murda ei kavatse ja Ühinenud «Ürgmeeste» suveturnee etendused toimuvad just nii, nagu lubatud – esimene juba 3. juulil Elvas ja järgmised vastavalt kavale,» lisas ta. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles