Vargad viisid ära Jan Uuspõllu teatri rekvisiidid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Seni tuvastamata kurjategijad tekitasid Jan Uuspõllule ja tema Monoteatrile ligi 100 000 kroonise kahju, varastades etenduse Ürgmehe rekvisiidid, teatas teatri juht Karl Kermes.

«Elasin hiljuti läbi väga negatiivse kogemuse, mis oleks pea-aegu tõmmanud kriipsu peale kogu selle suve plaanidele. Nimelt Monoteatri juhi ja minu hea sõbra Karl Kermese kortermaja all olevasse garaaži pargitud autost kogu Ürgmehe etenduseks vajalik atribuutika,» lausus Uuspõld.

Varastatud esemete seas oli hinnaline videoprojektor ja kaks professionaalset DVD-mängijat, etenduse jaoks loodud multimeedia installatsioon, lavakostüümid, väiksemad rekvisiidid, ettevõtte kütusekaart ja mitmeid dokumente. Vargusega tekitatud kahju on Karl Kermes sõnul ligi sada tuhat krooni.

Jan Uuspõld ja Monoteatri juht Karl Kermes loodavad, et pätid kinni nabitakse ja asjad neile tagastatakse, kuigi selle tõenäosust nad kõrgeks ei hinda.

«Võitleme ootamatult saabunud ebaõnnega ja üritame oma jõududega hakkama saada. Publikule antud lubadusi me murda ei kavatse ja Ühinenud Ürgmeeste suveturnee etendused toimuvad just nagu lubatud – esimene juba 3. juulil Elvas ja järgmised vastavalt kavale,» ütles Kermes.

Kevadel esietendunud Ürgmehe lavastusest erineb Ühendatud Ürgmehed selle poolest, et Jan Uuspõld ei ole laval enam üksi.

Lisaks Uuspõllule on etendusse kaasatud Tanel Padar & The Sun, kes kannavad hoolt etenduse muusikalise poole eest, täiendades etenduse sõnalist poolt otse laval mängitava elava muusika ja efektidega. Bänd annab etenduse lõpus meeleoluka unplugged kontserdi.

«Koos The Suniga tekib võimas sünergia, millelaadset pole Eesti lavalaudadel veel nähtud ega kuuldud,» lubas Uuspõld.

Monoteatri juht Karl Kermes ütles, et turnee mõte sündis sellest, et Tallinna ja Tartu Ürgmehe etendused müüdi eelmüügis väga kiiresti läbi ja elavat huvi etenduse vastu on tuntud kõigist Eesti piirkondadest. Ürgmehe turnee algab 3. juulil Elvas ning kuu aja jooksul käiakse läbi 13 Eesti linna. Viimane etendus toimub 8.augustil Hiiumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles