CIA tunnistas salastatud ala 51 olemasolu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA tunnistas ala 51 olemasolu
CIA tunnistas ala 51 olemasolu Foto: SCANPIX

Vandenõuteoreetikud on veendunud, et USAs Nevada kõrbes asuvas salastatud alal 51 on ufode maandumispaik ning seal säilitatakse infot tulnukate kohta.

USA valitsus ja luureorganid on seni selle kohta üsna napisõnalised olnud, edastab Live Science.

USA Luure keskagentuur (CIA) on valikustanud dokumente, milles tunnistatakse eripiirkonna 51 olemasolu ning et see asub Nevada poolkõrbes.

Dokumentidest paljastub ka see, salajase õhujõudude baasi aladel on aset leidnud kummalisi sündmusi. Samas ei ole need siiski sellised, mis ufo fännidele täiesti meelt mööda oleksid.

USA Washingtoni ülikooli teadlane Jeffrey Richelson sai enda valdusse CIA dokumente luurelennuki U-2 tehtud katselendude kohta.

Raportites kinnitatakse salajase lennubaasi olemasolu alal 51. Neis on ka täpsed joonised Mojave kõrbes asunud kuivanud soolajärve, Groomi järve kohta.

Richelsoni saadud dokumentides ei ole aga mingeid märkmeid salajastest relvaarendustest ega ufodest. Teadlase arvates on need dokumendid eeltööks tegelike ufo failide paljastamisel.

Richelson sai need dokumendid enda valdusesse 2005. aastal. Ta esitas sellekohase palve andmete avaliku kasutamise seadusele toetudes.

Neis seisab, kuidas kaks U-2 luurelennukite projektis olnud isikut avastasid Groome`i järve juures vana maandumise ja õhkutõusmise raja. Teise maailmasõja ajal tegid USA õhujõud seal laskmisharjutusi.

USA tollane president Dwight Eisenhower andis piirkonnana 51 tuntud ala Aatomienergia komisjoni kasutusse.

Dokumentidest paljastub, et töötajate meelitamiseks sinna nimetati piirkond Paradise Ranchiks.

Raportis seisab, et seal kukkus 1955. aastal alla õhujõudude lennuk. Õnnetuses hukkus 14 inimest. Õnnetuse põhjus on aga seni müsteerium.

Piirkonda 51 muudeti 1962. aastal kaasaegsemaks SR71 Blackbird lennuki testimise jaoks. Siis eemaldati kõik teeviidad, teed kaeti kinni ja puud saeti maha. Oletatakse, et just see tegevus käivitas jutud salastatusest ja ufodest.

Samuti on mõistatuseks, miks selle piirkonna töötajad teatud asjadega tegelevad. Näiteks pidid nad maandumise ja õhkutõusmise rada tolmuimejaga puhastama.

Dokumentidest paljastub, et mitte kõike ei ole CIA avalikustanud, vaid on väga palju sellist, mille kohta on vaid vihje ja mis tegelikult on salastatud.

Oletatavasti ei jää vandenõuteoreetikud poolikute paljastustega rahule ning ufo legendid ja väited jätkuvad.

Ala 51 on 155 ruutkilomeetri suurune piirkond USA läänerannikul Nevada osariigis Lincolni maakonnas. Arvatakse, et seal asuvad USA salajased sõjalised objektid. Vandenõuteoreetikud ja ufo huvilised peavad seda ala aga paigaks, kus varjatakse ja uuritakse Maale jõudnud Maa-väliste tsivilisatsioonide esindajaid ja nende tehnikat.

1950. aastate algul kuivanud soolajärve, Groomi järve äärde ehitati lennubaas. 1959. aastal andis USA Aatomienergia komisjon piirkonnale nimeks Area 51. Seal asub ka Nevada tuumapolügoon, kus lõhati esimene tuumapomm.

Nüüdisajal tegutseb seal USA õhujõudude katselennukeskuse 3. eriüksus (Detachment 3 of the Air Force Flight Test Center).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles