Ärimees plaanib Mustamäele Tabasco-kirikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabasco-kirik
Tabasco-kirik Foto: www.avanejad.weebly.com

Ärimees Hillaril on valminud mudel Tabasco-kirikust, mille ta plaanib Mustamäele püsti panna. «Sellest saab magala popim kirik!» lubab ta.

Avanejate toimetaja suundus parajasti Kadriorgu päikesevanne võtma, kui tema kõrvale sahises luksuslik Fiat Panda.

«On kõik normaalne vä?» alustas akna alla kerinud mees sõbralikku vestlust.

«Hüppa peale, ma räägin sulle hea teema!» lubas end hiljem ärimees Hillarina tutvustanud autojuht. Koos sai sõidetud kebabirestorani, kus ärimees tegi toimetajale välja pool rullkebabi.

«Ma olen veendunud tabaskoloogia usuline,» rääkis mees rullkebabi esimest poolt mugides.

Mille?

«Tabaskoloogia on usund, mis usub Tabasco kastme kõikvõimsusesse ja ideaalsesse olekusse. Tabasco kaste on kõige enam tasakaalus olev aine universumis. See on kaheksas maailmaime ning uus päästja. Selle kastme söömine avab su käbinäärme kolme püha nädalaga,» selgitas usklik ärimees ning valas rullkebabi teise poole ohtra Tabascoga üle.

«Söö ja mõtle minu sõnade peale,»  käskis ta.

Kirikus saab söömas käia
Avanejate toimetajal olid vürtsisest toidust silmad vees, kõrvad lukus ja kõhus mulises kahtlaselt, kuid ta jätkas kangelaslikult intervjuud.

Hillar koukis kilekotist välja hunniku puuklotse, millest ta hämmastava nobedusega kiriku mudeli valmis ehitas.

«Vot sellise kiriku tahan ma Mustamäele teha!» kuulutas ta võidukalt.
Kuhu Mustamäele? «Mul on plats valmis vaadatud. See on Kiili tänav 9 krunt. Sinna sobib see suurepäraselt, eriti kui tahta Mustamäed merele avada.»

«Kirikus hakatakse pakkuma mõistliku hinnaga vürtsikaid burritosid ning lõunapakkumised saavad eriti tabaskoloogiliselt soodsad olema. Kindlasti paneme müüki ka vautšereid, et usklikud veelgi soodsamaid kohtumisi oma maailmaimega saaksid. Igas toidus peab Tabasco kastet olema, nii meie usk levibki! Selle kõrvale külma Corona õlut,» rääkis Hillar unistavalt.

See kõlab täpselt nagu avataks kiriku asemel restoran?!

«Mis sa nüüd!» tõrjub tabaskoloogia usuline pahaselt.

«Me hakkame kord aastas kevadeti joodikutele chili con carne't pakkuma. Teeme suure poti valmis ja kes ees see mees, kühveldagu palju jaksab! Kuidas see kõlab? Pole enam üldse bisnunni lõhna küljes, eksole,» lausus ta.

Plakatid tagavad ehitamise
Kuidas kavatseb mees võita linnaisade südamed, kes samale krundile juba ühte teist kirikut hirmsasti ehitada tahavad? Selleks on Hillaril peen plaan.

«Vaata, mu kiriku torni tippu tuleb küll hiiglaslik Tabasco pudel, kuid allpool on veel kõvasti vaba ruumi. Torn saab olema helendav ning sellele lasen kohalikel võimuritel tasuta oma plakateid kleepida. Mõtle, kui uhke, kui näiteks linnapea nägu valgustaks kirikutornist tervet Mustamäed! Nii on hundid söönud ja lambad saavad burritosid,» leiutas usklik ärigeenius sekunditega uue kõnekäänu.

Kas tabaskoloogia harrastajatel ka vaenlasi on?

«Loomulikult, me ei ela kahjuks ideaalses maailmas. Meid vihkavad väärusulised pastafarid*, kes kummardavad pastat. Mõtle, keegi kummardab pastat, põhimõtteliselt makaroni! Hullumeelsus! Sellisest lollusest ei saagi midagi head sündida ja nii liiguvad kõikjal ringi pastafari terroristid,» teatas Hillar häält tasandades.

Terroristid?! Kõikjal!?

«Jah, vaata, nende eesmärgiks on igasse toitu mõni pastatükike visata. Need hullud arvavad, et nii nende usk levibki. Pastafari terroristid ei tööta itaalia restoranides, sest seal juba on piisavalt pastat. Neid leiab just mujalt,» selgitas Hillar.

Hillar annab veel väikese õppetunni, kuidas pastafari terrorismi tuvastada.

«Uuri alati lähedalt oma päevasuppi, mille sa ükskõik kus ostnud oled. Pats kihla, et sa leiad rohkem kui pooltel kordadel enda  supist kas või imepisikese makaronitüki,» õpetas ärimees.

* Pastafari usulised kummardavad Lendavad Spageti Elukat. Usund sai alguse kaheksa aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles