Austraalia turismiameti kängurufoto tsenseerimine tõi kaasa kriitika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Känguru
Känguru Foto: SCANPIX

Austraalia turismiamet tekitas skandaali oma Facebooki leheküljele pandud kängurufotoga.

Fotol on kujutatud Featherdale`i looduspargi kängurut nimega Big Baz, kes lesib murul, edastab news.com.au.

Juures on tekst: «Mõnusa pärastlõuna nautimine Featherdale`i looduspargis. Facebooki jaoks tsenseeritud».

Fotol olid esmalt hiiglasliku känguru genitaalid näha, hiljem need hägustati.

Paljud pidasid sellist tsenseerimist tarbetuks.

«Looma reproduktiivorganite tsenseerimine on üks rumalamaid asju, mida ma näinud olen. Hästi tehtud Austraalia!» seisis ühes kommentaaris.

Teises aga kirjutati, et kas tõesti loomadel ei ole genitaale ning looduse poolt antu tsenseerimine näitab lollust.

«Känguru tsenseerida? Mul on oma koerast Facebookis väga palju erinevaid fotosid ning mitte keegi ei ole neid tsenseerinud. Tundub nagu oleks tahetud seda känguru näidata kui sootut,» kirjutas veel üks kommentaator.

Austraalia turismiameti esindaja sõnul nad lihtsalt katsetasid sellise fotoga ning see oli üles riputatud huumori eesmärgil.

«Kõik, kes on meie Facebooki leheküljel olevaga kursis, teavad et meile meeldib vahel nalja visata. Kui Featherdale´i looduspark meile selle foto saatis, ei suutnud me vastu panna kiusatusele see avaldada kogu oma hiilguses,» selgitas esindaja.

Hiljem avaldati sama kängurufoto, millel genitaalid on hägustatud ning juures tekst: «Meie känguru Big Baz ei olnud rahul, et tema siivsus sattus kriitika alla. Selle tõttu püüab ta edaspidi hoiduda selliselt poseerimast».

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles