Rasedad naised võivad alkoholi ja kohvi juua, väidab uus raamat

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasedad naised võivad juua alkoholi ja värvida oma juukseid, kuid peaksid vältima aiatöid, väidab majandusteadlane ja autor Emily Oster.

Emily Oster on uue vastuolulise raamatu «Expecting Better» autor. Tema sõnul on raamatu eesmärgiks purustada «raseduse ja emadusega seotud müüte» ning propageerida uut moodi lähenemist rasedusele.

Raamatus kirjutab ta muu hulgas seda, et klaas veini päevas raseduse ajal on täiesti normaalne ning lisaks võivad rasedad naised juua nii palju kohvi kui süda lustib, vahendab Daily Mail. 

Raamat hoiatab aga selle eest, et beebile teevad halba naised, kes raseduse ajal liiga vähe kaalus juurde võtavad, mitte vastupidi.

Harvardi ülikooli haridusega Chicago ülikooli majandusdotsent analüüsis enda raamatu jaoks sadu rasedusega seotud uurimusi ning väidab nüüd, et paljud uurimused maalivad rasedusest vale pilti ning on eksitavad.

Idee raamatu kirjutamiseks sai Oster siis, kui ta kolm aastat tagasi rasedaks jäi ning arst keelas tal päevas neli tassi kohvi juua.

Tema soovimatus seda teha panigi teda rasedusega seotud keeldude ja käskude põhjusi otsima ning neid ümber hindama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles