Genka paljastas Eesti Hiphop Festivali eripära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kõrvits ehk Genka
Henry Kõrvits ehk Genka Foto: Annika Erg

Elvas toimuva Eesti Hiphop Festivali üks korraldajatest Henry Kõrvits rääkis Elu24-le, et sellel üritusel toimub integratsioon täistuuridel.

Festivalil astub üles ligi poolsada kodumaist hiphopartisti ning Kõrvits soovitab pilgu peale visata just vähemtuntumatele.

«Üks asi, mis meid Eesti festivalide seas eriliseks teeb, on see, et meil on ilmselt protsentuaalselt kõige rohkem venekeelseid artiste,» ütles Kõrvits.

Põhjus, miks Elvas pole viimastel aastatel välismaa tegijaid näha olnud, seisneb ajagraafikus ja mis parata, ka rahas. Kõik oleneb sellest, kas mõni suurem artist viibib festivali toimumise ajal läheduses ja kas tal on vaba aega.

«Meil on ikka suhteliselt väikese-eelarveline festival ja välismaa hiphopparitele meeldib ju raha,» nentis Kõrvits.

Kõrvitsa sõnul ei too välismaa nimed otseselt rahvast juurde ning päris suurest artistist rääkides oleks tegemist juba täiesti teise formaadiga.

Seitsmes Eesti Hiphop Festival toimub 16.-17. augustil Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. Kahe päeva jooksul on kahel erineval laval üles astumas üle 50 artisti, teiste seas Chalice, Põhja-Tallinn, Tommyboy, A-Rühm, Okym Riim, 5Loops, Beebilõust, Suur Papa ja Abraham.

Lisaks tavapärastele 3 versus 3 tänavakorvpalli ja break-tantsu võistlustele, on kõikidel inimestel võimalus ka ise räppimist proovida Yo! Hoov nimelisel sessioonil, toimub ka laupäevane Luulehommik ning grafitikunstnikud loovad kahe päeva jooksul Eesti pikima grafitiseina. Festivali B-laval astuvad üles erinevad DJd.

11. augustil möödub 40 aastat sellest, kui hiphopi ristiisaks peetav DJ Kool Herc New Yorki Bronxi linnaosas asuvas kõrghoone keldris peol plaate mängis, kasutades selleks  tuntud funk ja soul lugude instrumentaal osasid ehk break'e. Seda daatumit peetakse hiphopi üheks sünnikuupäevaks. Festivalil toimub ka vastavasisuline presentatsioon «HipHop 40», kus antakse ülevaade selle kultuuri sünnist ja algusaastatest. Presentatsiooni viib läbi Genka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles