USAs pääseb vabadusse 46 lapse mõrvas süüdi mõistetu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs pääseb vabadusse 46 lapse mõrvas süüdi mõistetu
USAs pääseb vabadusse 46 lapse mõrvas süüdi mõistetu Foto: SCANPIX

USAs Texases pääseb vanglast välja naine, kelle kohus mõistis süüdi 46 lapse mõrvas.

63-aastane Genene Jones anti kohtu alla 1984. aastal ning talle määrati 99 aasta pikkune vanglakaristus, edastab ABC News.

Jones pääseb vabadusse 1977. aastast pärit seaduse alusel, mis lubab vangi vabastada hea käitumise eest kui ta on ära kandnud kolmandiku karistusest.

Nüüdseks on see seadus vananenud, kuid kuna Jones mõisteti süüdi 1984. aastal kui see kehtis, siis käib see ka tema kohta.

Jones pääseb tegelikult vabadusse 2018. aasta veebruaris, olles olnud vangistuses 35 aastat.

Kohus mõistis ta süüdi aasta vanuse Chelsea McClellani ja veel mitme imiku mõrvas süüdi. Naine töötas Texases Bexari haiglas medõena, kui ta süstis McClellanile 1982. aastal tapva annuse lihaste lõdvestajat.

Jonesi kohtuasjas prokuröriks olnud Ron Suttoni sõnul tappis naine  ajavahemikul 1978 – 1982 kuni 46 last.

Mõrvatud lapse ema Petti McClellan asus Jonesi vabastamise vastu võitlusse. Ta on asunud otsima naisi, kelle lapsed ajavahemikul 1978 – 1982 surid Texases Bexari haiglas kummalistel asjaoludel.

«Mõte sellest, et mõrvar pääseb vabaks, on kohutav. See ei ole aus minu ega minu pere suhte. Ega ka teiste tema tõttu kannatanute suhtes. Ta tappis nii palju,» lausus McClellan.

Petti McClellani otsinguid raskendab see, et vanad patsientide kohta käivad dokumendid on kadunud.

«Paljude Bexari haigla patsientide meditsiinidokumendid on hävitatud või hävinenud,» teatas ohvrite esindaja Andy Kahan.

Cheryl Pendegraphi nimeline naine töötas kunagi Bexari haiglas koos Jonesiga. 1981. aastal märkas ta, et vastsündinuid on hakanud surema tavapärasest rohkem.

«Peaaegu kõik imikusurmad leidsid aset sel ajal, kui Jones oli tööl ning need lapsed olid tema hooldada,» meenutas Pendegraph.

Jonesi motiiviks oli saada kangelaseks. Ta mürgitas imikud, et ta pärast seda saaks näidata, kuidas ta need päästab.

Tal oli süstitavate koguse kindlaks määramisega probleeme, kogused olid liiga suured ja lapsed surid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles