Video: hiinlane ehitas korrusmaja katusele mäe ja villa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlane ehitas mägivilla korrusmaja katusele
Hiinlane ehitas mägivilla korrusmaja katusele Foto: Youtube

Hiina ekstsentrikul kulus kuus aastat ehitamaks Pekingi korrusmaja katusele mäe ja villa.

Professor Zhang Lin lasi toimetada tonne kive ja kruusa maja katusele, et luua endale oma unistuste kodu, edastab news.com.au.

Seal on isegi mägine aed.

Majaelanikud ei olnud ega ole tema ehitisest just vaimustuses, sest kardavad, et ehitis võib selle raskuse all kokku vajuda.

Zhangil ei olnud selle rajamiseks ametlikku luba. Elanike sõnul on «mägi» nende korterite lagedesse ja seintesse pragusid tekitanud. Samuti on veetorustikuga probleeme tekkinud.

Elanikel on tulnud harjuda ka ehitamisest tekkinud müraga.

«Kui ta selle katuse ostis, siis oli seal väike ehitis. Ta lõhkus selle maha ning ehitas asemele mäe ja villa. Meie oleme selle tõttu kannatanud,» sõnasid elanikud.

 Võimalik, et nüüd annavad võimud mehele korralduse oma ehitis maha lõhkuda.

«Saime teada, et tal ei olnud selle ehitamiseks luba. Kui ta suudab tõestada, et see on ohutu, siis jääb see alles. Vastasel juhul tuleb see maha lõhkuda,» lausus võimuesindaja.

Hiina on tuntud oma ebatavaliste ehitusideede poolest.

Zhejiangi provintsis Tianduchengi arenduspiirkonnas on terved tänavad, mida ääristava euroopalikud linnamajad.

2007. aastal kerkis sinna isegi 108-meetrine Eiffeli torni koopia.

Sichuani provintsis Chengdus avati sel kevadel New Century Global Centre, mis on väidetavalt maailma suurim ostukeskuse ning millesse mahub 20 Austraalia Sydney ooperimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles