Elvas järjekordne Eesti Hiphop festival!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genka ja fännitarid
Genka ja fännitarid Foto: Lugejapilt

16.-17.august toimub Elvas järjekordne Eesti Hiphop festival. Juba seitsmendat korda saavad Tartumaa Tervisespordikeskuse mändide all kokku tuhanded hiphopkultuuri huvilised.

Kahe päeva jooksul on kahel erineval laval üles astumas üle 50 artisti, teiste seas  sellised tuntud nimed nagu Chalice, Tommyboy, A-Rühm, Suur Papa, Abraham. 

Lisaks tavapärastele 3 versus 3 tänavakorvpalli ja break-tantsu võistlustele, on kõikidel inimestel võimalus ka ise räppimist proovida Yo! Hoov nimelisel sessioonil, toimub ka laupäevane Luulehommik ning grafitikunstnikud loovad kahe päeva jooksul Eesti pikima grafitiseina.

Festivali B-laval astuvad üles erinevad DJd.

11. augustil möödub 40 aastat sellest, kui hiphopi ristiisaks peetav DJ Kool Herc New Yorki Bronxi linnaosas asuvas kõrghoone keldris peol plaate mängis, kasutades selleks  tuntud funk ja soul lugude instrumentaal osasid ehk break´e.

Seda daatumit peetakse hiphopi üheks sünnikuupäevaks. Festivalil toimub ka vastavasisuline presentatsioon „HipHop 40”, kus antakse ülevaade selle kultuuri sünnist ja algusaastatest.  

Presentatsiooni viib läbi Genka, kes on ka festivali üks peakorraldajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles