Prantsuse linnapea ähvardas ebatavalisel põhjusel enesetapu teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaste karavan
Mustlaste karavan Foto: SCANPIX

Kesk-Prantsusmaa Chavannes`i linnapea oli mustlaste suurest tulvast nii šokeeritud, et ähvardas endalt elu võtta kui need sinna tagasi pöörduvad.

Linnapea Paul Renaudat ähvardas enesetapuga juuli lõpul ning kordas oma teadet sel nädalal pärast seda, kui migrantide hord oli linnast juba lahkunud, edastab Huffington Post.

«Siin on palju inimesi, kes on oma kodumaa õitsengu heaks palju andnud. Ma olen samaks valmis,» sõnas linnapea.

50 sõidukist koosnenud karavan lahkus Chavannes´ist möödunud nädala pühapäeval, olles seal olnud nädala mahajäetud staadionil.

Renaudati sõnul ei andnud ta mustlastele seal peatumiseks luba. Samuti kasutasid need inimesed linna elektrit, vett ja prügikaste ilma loata.

Renaudat sai karavani kohta kaebusi ka linna elanikelt.

«Selle juhtumi tõttu tunnen, et ma ei ole linnapeana oma ülesannete kõrgusel ning ma soovin vabatahtlikult elust lahkuda,» teatas linnapea.

Renaudti selline avaldus tekitas muret ning politsei tegi kontrollvisiite tema juurde.

«Linnapea ei ole normaalne. Ta tekitas palju kära ei millestki ning me ei peaks sellele reageerima,» sõnas rassismi ja vägivalla vastase liikumise esindaja Bernadete Hetier.

Renaudat selgitas hiljem, et tal ei ole midagi linnast läbi reisivate inimeste vastu, ta lihtsalt ei soovinud, et nad elutsesid linnale kuuluval maal.

Prantsusmaal on juba pikka aega arutatud pidevalt liikuvate mustlaste teemal. Sinna riiki on viimastel aastatel saabunud palju mustlasi, kes on pärit Rumeeniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles