Neli inseneri tegid psühhokineesi tõttu enesetapu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli inseneri tegid psühhokineesi tõttu enesetapu?
Neli inseneri tegid psühhokineesi tõttu enesetapu? Foto: SCANPIX

Türgis tegid enesetapu neli inseneri, kes töötasid juhtivas militaarelektroonika firmas.

Väidetavalt põhjustas nende surma psühhokinees ehk võime liigutada ja mõjutada objekte ja subjekte mõtteenergia abil, kirjutab Daily Mail.

Aselsan firmas töötanud insener Hüseyin Başbilen leiti oma autost surnuna 2006. aasta augustis.

Halim Ünal lasi end maha 2007. aasta jaanuaris. Evrim Yançeken aga kukkus oma kuuenda korruse korteri rõdult alla. See leidis aset üheksa päeva pärast Ünali surma.

Kaks aastat hiljem tappis end neljas insener Burhanettin Volkan.

Başbilen, Ünal ja Yançeken töötasid Türgi sõjalennukitele mõeldud sõber või vaenlane jälgimissüsteemide kallal kui nad enesetapu tegid.

Neuropsühholoogi Nevzat Tarhani sõnul võis mehi mõjutada psühhokinees.

Tarhani sõnul võidi psühhokineesiga tekitada inseneridele peavalusid ja stressi, mille tõttu nad vastu ei pidanud ja end tapsid.

Teada on, et inimestele saab tekitada peavalusid ning neid mõjutada kuni 1,5 kilomeetri kauguselt ning seda vaid mõtteenergia abil.

Tarhani arvates võisid insenere mõjutada elektromagnetlained või mingid muud silmale nähtamatud mõjutusvahend.

Hiljuti jõudis meediasse juhtum, milles ajakirjanik Yiğit Bulut väitis, et tal on eriline mõjutamisvõime, millega ta saab tappa näiteks Türgi peaministri Recep Erdoğani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles