Mõrvar tunnistas külalisteraamatus mõrva üles?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvar tunnistas külalisteraamatus mõrva üles?
Mõrvar tunnistas külalisteraamatus mõrva üles? Foto: SCANPIX

Põhja-Itaalias asuva Bergamo politsei konfiskeeris kohaliku haigla kabeli külalisteraamatu sinna kirjutatu tõttu.

Käsitsi kirjutatud sõnumis seisab, et Yara Gambirasoni tapja oli siin ning et jumal andeks annaks, edastab Corriere della Sera.

13-aastane Yara Gambirasoni kadus 2010. aasta novembris. Ta surnukeha leiti, kuid politsei ei ole seni suutnud seda mõrva lahendada.

Jõusaalist pärast trenni lahkunud tüdrukut pussitati ning ta suri hüpotermia tõttu. Lapse surnukeha leiti 2011. aasta veebruaris.

Uurimise käigus võeti kokku 14 000 DNA-proovi, kuid mõrvarit ei leitud.

Kabeli töötajad sõnasid, et kummaline sõnum võidi kirjutada vaid paar tundi enne selle avastamist.

Tavapäraselt kirjutatakse haigla kabeli külalisteraamatusse tänukirju arstidele ja tänatakse jumalat.

«Ei ole teada, kas sõnumi kirjutaja võib olla patoloogiline valetaja. Meie eesmärgiks on see juhtum lahendada, et saaksime anda vastuseid tapetud lapse pereliikmetele, kes on oodanud kuid,» lausus Gambirasoni perekonna advokaat Enrico Pelillo.

Selle aasta märtsis kaevati tüdruku tapmisega seoses välja kümme aastat tagasi surnud veoautojuhi Giuseppe Guerino surnukeha, et temalt DNAd võtta. Kahtlustati, et keelgi Guerino sugulastest võib tapja olla.

Uurijad on oletanud, et tapjaks võib olla selle mehe 1960. aastate lõpul või 1970. aastatel sündinud vallaspoeg, keda seni ei ole leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles