National Geographic avaldas 2013. aasta reisifotode võistluse võitjad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
National Geographic avaldas 2013. aasta fotovõistluse võitjad
National Geographic avaldas 2013. aasta fotovõistluse võitjad Foto: SCANPIX

Väljaanne National Geographic Travel Magazine avaldas, kes võitsid 2013. aasta reisifotode võistluse.

Võistlusel osales rohkem kui 15 500 professionaalset ja amatöörist fotograafi kogu maailmast.

National Geographicu reisfotode võistluse võitjaks osutus Wagner Araujo. Ta sai auhinnaks koos kaaslasega osalemise National Geographicu kümne päeva pikkusel Galapagose saarte ekspeditsioonil.

Võidufotol on näha Brasiilias Manaus toimunud akvatloni meistrivõistluseid. Neil võistlustel tuleb võistlejatel joosta ja ujuda Rio Negros ehk Mustas jões mis on oma nime saanud tumeda vee järgi.

«Ma tegin sellel võistlusel pilte vees olles ning aparaadi lääts sai märjaks. Võistlusel osalenud poistel oli palju energiat ning ma unustasin oma kaamera pärast muretsemise,» selgitas fotograaf.

Araujo võidufoto avaldatakse National Geographicu Travel Magazine detsembri 2013/ jaanuari 2014 numbris.

Samuti sai mees auhinnaks selle ajakirja aastatellimuse.

«Olen märganud, et iga aastaga muutub fotode hindamine raskemaks, sest fotode kvaliteet on aina kasvanud. Samuti on piltide süžeed aina laiahaardelisemad. Maailmas on palju hea maitse ja kunstimeelega fotograafe,» nentis National Geographic Travel ajakirja peatoimetaja Keith Bellows.

Teise koha sai sellel fotovõistlusel Max Seigal. Tema fotol on näha äikesetormi USAs Utahi osariigis Canyonlandi rahvuspargis.

Kolmanda koha pälvis fotograaf Yahai Bonneh, kelle pildil on näha Kenyas Masai Mara rahvuspargis autodele hüppavaid gepardeid.

National Geographic Travel Magazine fotovõistlusel oli neli kategooriat: reisiportreed, maastikustseenid, paigatunnetus ja spontaansed momendid.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles