Video: broga – meestele mõeldud jooga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Broga –  meestele mõeldud jooga
Broga – meestele mõeldud jooga Foto: Youtube

USAs on hakanud levima uus joogastiil broga, mis on loodud meeste organismi eripära arvestades.

Broga instruktori Ryan Farrelli sõnul on uus joogastiil meeste seas aina enam populaarsust võitmas, edastab foxnews.com.

«Mehed saavad joogat teha koos teiste meestega ja paljudele meestele on see sobivam kui koos naistega,» lisas instruktor.

Broga sisaldab lihaste venitamist, üldist organismi tugevdamist ning südame ja veresoonkonna töö stimuleerimist. See kõik kokku annab ka parema painduvuse ja enesetunde.

«Kui öelda mehele, et nüüd kummardu ja puuduta sõrmedega varbaid ja jää sellesse asendisse, siis paljudel on seda raske teha. Mehed on huvitatud rohkem oma ülakeha arendamisest ja selle tõttu on uue joogastiili harjutuste seas just palju selliseid,» sõnas Farrell.

Broga puhul on tegemist kundalini jooga ühe variandiga.

Üks broga harrastajaid on 22-aastane ameeriklane Sean Fender, kes läks jooga klassi eelarvamusega, kuid nüüdseks on temast saanud selle jooga fänn.

Brogasse lubatakse ka naisi, kuid neid käib seal vähe, kuna harjutused on mõeldud enamjaolt spetsiaalselt meestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles