Austraalia aborigeen küpses elusalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia aborigeen küpses elusalt
Austraalia aborigeen küpses elusalt Foto: Wikipedia.org

Austraalias tekitas skandaali pärismaalasest mehe surm, kes praktiliselt elusana ära küpses.

Mehe pere plaanib vanglaameti kohtusse kaevata, kirjutab AFP.

Politsei arreteeris 46-aastase mehe alkoholijoobes autojuhtimise pärast. Ta viidi vanglasse, mis asub arreteerimispaigast 360 kilomeetri kaugusel.

Mees viidi vanglasse selle tõttu, et ta juba mitmendat korda jäi alkoholijoobes autojuhtimisega vahele. Kuriteoregistrit tal ei olnud.

Meest sõidutati vanglasse eriti kuuma ilmaga. Ta oli auto tagaosas, kus ei olnud konditsioneeri ning temperatuur tõusis seal üle 50 kraadi.

Mehe kehatemperatuur tõusis kuumas kinnises autos oleku tõttu eluohtlikult kõrgele.

Ka sai mees kolmanda astme põletushaavu, kuna ta puutus auto ülekuumenenud metallosade vastu.

Kui mees lõpuks haiglasse viidi, ei õnnestunud arstidel ta kehatemperatuuri alandada. Isegi jäävann ei aidanud selle puhul ning tal tekkis halvatus, mis viis südame seiskumiseni. Mehe surma põhjuseks märgiti infarkt.

Mehe viis vanglasse firma, millelt riik ostab vangide transportimise teenust.

Lääne-Austraalia vägivaldsete surmajuhtumite uurija Alastair Hope nimetas mehe sellist kohtlemist ebainimlikuks ja häbiväärseks. Hope`i arvates peaks vangi transportinud firma ja meest sõidutanud valvurid kohtu alla andma.

Surmajuhtumite uurija sõnul mees küpses elusalt.

«See on väga häbiväärne, et 21. sajandi arreteeritu, keda ei ole mitte milleski süüdi mõistetud, satub sellise kohtlemise ohvriks,» lisas Hope.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles