Seitsmeaastane tüdruk on maailmas ainus laps, kellel on diagnoositud kahte tüüpi vähk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähki põetakse üha nooremalt.
Vähki põetakse üha nooremalt. Foto: SCANPIX

Suurbritanniast Walesist pärit tüdruk on ainus laps maailmas, kellel on arstid diagnoosinud, et ta põeb korraga kahte tüüpi vähki.

Seitsmeaastasel Lauryn Robinsonil on äge lümfoplastiline leukeemia ja mitte-Hodgkini lümfoom, edastab Daily Mail.

Tüdrukut ravitakse Liverpooli lastehaiglas. Arstide kinnitusel ei ole varem ette tulnud juhtumeid, milles lapsel on kaks vähivormi korraga.  

«Ma ei olnud varem kuulnud, et keegi võib põdeda kahte leukeemiat ja lümfivähki korraga,» sõnas lapse ema, 34-aastane Emma Robinson.

Ema lisas, et ta tütre haruldase haiguse tõttu on arstid ravimeetoditega väga ettevaatlikud.

Kahe vähivormi samaaegset põdemist tuleb ette kahest miljardist inimestest ühel.

Lauryn oli terve laps kuni selle aasta märtsini. Vanemad märkasid siis, et koolist koju jõudnud lapse nägu oli paistes. Laps viidi arsti juurde, kuna paistetus ei alanenud.

UUringud paljastasid, et tüdrukul on äge lümfoplastiline leukeemia. Pärast keemiaravi ta olukord halvenes. Tal tekkisid miniinfarktid. Uued testid paljastasid, et tal on ka mitte-Hodgkini lümfoom.

Tüdruk saab siiani ravi ning vanemate sõnul võidakse lapsele teha tulevikus luuüdi siirdamine.

Arstid uurisid lapse ema ja isa luuüdi, kuid need ei sobinud. Nüüd otsitakse sobivat luuüdi ülemaailmsest luuüdi pangast.

Vanemate sõnul on nende tütar hoolimata karmi ravi saamisest ikka elurõõmus ja naeruhimuline.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles