Rabarock: Anthraxi fännid, Ladytroni külmad emandad, Numani uus imago

, muusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihma kallas rajult, kilemantel oli kõige popim rokiriietus . Eriti kõva sadu oli Anthraxi ajal, ilmselt siiski juhuslik kokkusattumus.
Vihma kallas rajult, kilemantel oli kõige popim rokiriietus . Eriti kõva sadu oli Anthraxi ajal, ilmselt siiski juhuslik kokkusattumus. Foto: Silja Kaigu

Erinevalt tallinlastest ei saa ma aru, millest see Metsatöllile järgnenud Soome punt Viikate laulab või kas pillimäng on tasemel või mitte (siidinäpuna oskan ainult «The World Of Warcraft’i» mängida).





Folk-metal tundub igatahes popp olevat, hämaras telklaagris ringi luusides tunnen ennast Bilbo Bagginsina, kes on leidnud sõrmuse ja on otsustanud seda valvama hakata (antud juhul siis oma sibulasõrmuseid).

Esimese päeva peaesinejaga (KMFDM) on see lugu, et lauljanna (või sündimängija või millist rolli ta parajasti ka laval ei täidaks) ei oska absoluutselt laulda. Muusika funktsioon ongi siin pigem mitte langeda alla igasugust arvestust – mitte muutuda liiga häirivaks, aga olla samal ajal raju ja kanda välja oma imidžit. Või kas on ikka nii? «Täiesti ükskõik tegelikult,» mõtlen lava ees pori tallates ja Marko Mägi läbivettinud riideid vahtides.

Ehkki proovisin end enne Myspace’is esimese päeva esinejatega kurssi viia, ei ole see muusika, mida võiks 8. korruse kontoris läptopi kõlaritest kuulata. Tekib paratamatult sama loll tunne, kui mõtlen selle Stat­oili teenindaja peale, kes vastab kõigile küsimustele «karta on».

Emandad vabas õhus


Teine päev. Anthraxi fänne paistab igal sammul. Ilmselt on selles bändis veel midagi, mis teistes vanades rokipeerudes on ammu kaduma läinud.

Ladytron on aga emandate paar – kindel panus. Sain hiljem ühele Ladytroni tšikile komplimendi teha, pärast mida kadus ta kähku mingisse Chryslerisse.

Aga nad pole kunagi olnud vabaõhubänd ja ei saa seda ka olema. Rabarockil oli see väga hästi näha. Live on tasemel, aga kui mitte just valel ajal, siis vähemalt vales kohas. Tundub, et neil endil on aga täiesti ükskõik, kus nad parasjagu esinevad või MTV-le intervjuusid annavad.

Sama lugu on Gary Numaniga, kellele meeldib ennast väikeseks tüdrukuks riietada. Numani meigitud sündimängija tundub lausa nuruvat, et temast novell kirjutataks. Miks tal vanast peerust Garyst kõrini on, kuidas ta bändist lahkub, tahab teha oma gruppi (The Killers), kuid satub selle asemel nõela otsa ja vajub Camdenis lõpuks unustusse.

Uus Numan


Numan ise suudab tegelikult isegi üllatada – stoiline elektro paipoiss on asendunud õllekõhuga rokkariga. Too uus «new man» isegi naeratab korraks, aga väsib ka üsna kiiresti.
Festivali kõrghetk on hoopis autost festivali ülekannet kuulates ja juhuslike möödujatega puukuuri taga juttu rääkides.

Festival: Rabarock 2009
12. ja 13. juuni Järvakandis


Esinesid Gary Numan, Ladytron, Robots In Disguise, A Human, The Wildhearts (kõik Suurbritannia), KMFDM (Saksamaa), Static X, Anthrax (mõlemad USA), No-Big-Silence, Kosmikud, Popidiot, BDÖ, Pantokraator, Pedigree, Velikije Luki, Metsatöll, Zetod (kõik Eesti) ja Viikate (Soome)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles