"Rabarockil" käis vihma kiuste 8000 inimest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm Rabarocki külastajaid ei morjendanud.
Vihm Rabarocki külastajaid ei morjendanud. Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Viiendat aastat toimunud "Rabarocki" külastas kahel päeval 8000 muusikasõpra, kes elasid kaasa festivalil esinenud 18 bändile. "Võrreldes eelmise aastaga, oli rahvast küll pisut vähem ja ilm pakkus meile kõikvõimalikke üllatusi: reedel paistis mõnus päike, aga laupäeval saabus Järvakanti vist küll selle suve kõige ägedam vihm," rääkis "Rabarocki" peakorraldaja Kristo Rajasaare. "Tore oli muidugi vaadata, et kohale tulnud publik ei lasknud end sellest heidutada."

Trotsides halba ilmaennustust, avas Järvakandi festivaliplats reedel väravad esimestele telkijatele särava päikesega. Õhtu kõrghetkedeks olid industriaalenergiast laetud Static-Xi ja KMFDMi esinemised.

Laupäeva hommiku tõmbas mõnusalt käima heviaeroobika, andes päevale tempoka stardi. Värske Briti tantsuroki sound'i tõid festivalile A Human ja Robots in Disguise, kes võtsid vihmasest ilmast rõõmuga viimast, hüpates mõlemad viimase loo ajal publikusse.

Festivali staarideks olid Rajasaare teatel aga kahtlemata "Rabarockil" oma Euroopa tuuri alustanud Anthrax, elektroonilise muusika fännide poolt ammu Eestisse oodatud Ladytron ja elektropopi kuningaks tituleeritud Gary Numan.

"Eriti hea meel on, et koos festivaliga on hoogsalt kasvanud ja arenenud Eesti bändid," lisas Rajasaare. "Eesti bändide festivalile bukkimine hakkab aasta-aastalt ja iga korraga põnevamaks muutma. Oleme uhked, et meie bände oli sel korral folgist hiphopini ehk Zetodest Toe Tagini. Eesti muusikal läheb hästi ja see on meie jaoks oluline."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles