Rabarocki külastas 8000 muusikasõpra

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetode esinemine Rabarockil aastal 2009
Zetode esinemine Rabarockil aastal 2009 Foto: Allar Allas

Viiendat aastat toimunud meeleolukat Rabarocki külastas kahel päeval 8000 muusikasõbra.

Festivalil esines 18 bändi, neist pooled välisartistid. Lisaks kahel laval toimuvale sai Rabarockil meelt lahutada ööklubis, hevikaraokes ja rularambil, käia saunas ning osaleda heviaeroobikas.

«Võrreldes eelmise aastaga oli rahvast küll pisut vähem ja ilm pakkus meile kõikvõimalikke üllatusi, reedel paistis mõnus päike, aga laupäeval saabus Järvakanti vist küll selle suve kõige ägedam vihm,» rääkis peakorraldaja Kristo Rajasaare. «Tore oli muidugi vaadata, et kohale tulnud publik ei lasknud end sellest heidutada.»

Rajasaarel oli endalgi raske uskuda, et tegemist oli juba viienda Rabarockiga: «Loodetavasti tuleb neid juubeleid ikka veel, bände keda tahaks festivalipublikule näha tuua on ju maailmas sadu.»

Korraldaja arvates on Rabarocki vaja Eesti bändidele, meie ustavale publikule kui loodetavasti ka noortele muusikafännidele.

«Tahaks väga, et tänane uus generatsioon kasvaks üles ikka riigis, kus on ka üks suur suvefestival, kogu Eesti muusikaskenele on see ääretult oluline. Ega ei oskagi ju suvealgust ilma Rabarockita enam ette kujutada,»  lisas ta.

Rajasaarel on hea meel, et koos festivaliga on hoogsalt kasvanud ja arenenud ka Eesti bändimaastik.

«Oleme uhked, et meie bände oli sel korral folgist hip-hopini ehk Zetodest Toe Tagini. Eesti muusikal läheb hästi ja see on meie jaoks oluline,» sõnas mees.

Trotsides iga halba ilmaennustust, avas Järvakandi festivaliplats reedel väravad esimestele telkijatele särava päikesega. Õhtu kõrghetkedeks olid industriaalenergiast laetud Static-X'i ja KMFDM'i esinemised.

Laupäeva hommikul tõmbas mõnusalt käima heviaeroobika, andes päevale tempoka stardi. Värske Briti tantsurocki-saundi tõid festivalile A Human ja Robots in Disguise, kes võtsid vihmasest ilmast rõõmuga viimast, hüpates mõlemad viimase loo ajal publikusse.

Festivali staarideks olid kahtlemata Rabarockil oma Euroopa tuuri alustanud Anthrax, elektroonilise muusika fännide poolt ammu Eestisse oodatud Ladytron ning elektropopi kuningaks tituleeritud Gary Numan.

Pärast laupäevaseid võimsaid kontserte suundus rahvas Rabarocki ööklubisse, kus nii Röövel Ööbik kui Toe Tag andsid mõlemad täismajale fantastilised kontserdid ning pidu jätkus Paul Oja DJ-setiga, mida saatis live-trummidel Kallervo Karu ning kella kuue paiku hommikul pani peole punkti hoogne Onu Bella.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles