ETV teeb «Koolitants 2008» lõppkontserdilt otseülekande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tibi Tiina Tantsutrupp - Hõbevalge
Tibi Tiina Tantsutrupp - Hõbevalge Foto: Koolitants

Laupäeval,

12. aprillil
kell 19

on

Eesti Televisiooni

eetris

otseülekanne festivali  «Koolitants 2008» Eesti-teemaliste tantsude lõppkontserdilt

. 26. aprillil saab näha kokkuvõtvat saadet kahest lõppkontserdi päevast Tartus, Vanemuise teatris.

12. aprilli otsesülekande saatejuhtideks on Hannaliisa Uusma ja Lauri Pihlap. Televaatajad saavad ülekande jooksul telefonihääletuse teel valida oma lemmiku. Festivali kahe päeva sisse mahub palju enam kui otseülekanne suudab edasi anda seega näitab Eesti Televisioon 26. aprillil kell 16.00 kokkuvõtet festivalimelust. Saatejuht on Jaak Põldma.

Algaval nädalal pühendab Koolitantsule iga päev aega ka Eesti Televisiooni lastesaade «Saame kokku Tomi juures». «ETV on juba aastaid Koolitantsu näidanud laiemale publikule, kontserdisaalis saab sellest osa vaid väike hulk vaatajaid. Nii toreda meeleoluga tuhandete laste ja noorte tantsufestival väärib avalikkuse tähelepanu,» ütles saate toimetaja Epp Ehand.

Festivali peakorraldaja Marge Ehrenbuschi sõnul oli seekordse otsesaate jaoks tantsukategooria valimine lihtsam ja loogilisem kui eelmisel aastal. «Eesti Vabariigi juubeliaastal on ka «Koolitants 2008» läbivaks teemaks Eestimaa. Kuna Eesti-teemaliste tantsude kategoorias oli osavõtt üllatavalt suur, ei tekkinud küsimust, selles osa, milline on kõige õigem kategooria otsesaate jaoks,» rääkis Ehrenbusch.

Lõppkontsert toimub 12. ja 13. aprillini Tartus, Vanemuise teatri suures majas. Laupäeval, 12. aprillil on Vanemuise teatri suurel laval mudilaste ja lastetantsude ning vaba- ja Eesti-teemaliste tantsude kontsert. 13. aprillil lõpetavad festivali estraaditantsude ning show- ja breiktantsude kontserdid.

Koolitantsu toetavad lisaks kohalikele omavalitsustele, Hasartmängumaksu Nõukogule, Kultuurkapitalile, EV Kultuuriministeeriumile ja Eesti Rahvusringhäälingule ka Goltsman Therapy, VivaFresh, Postimees ja Hip, Kuma, Sportland, SuperSeaCat, Papyrus, Saare Hõbe ja Haribo.

Festival Koolitants toimub juba 14. korda ning seda korraldab Eesti Tantsuagentuur. 2008. aastal osales Koolitantsul kokku 5914 kooliealist last ja noort 326. tantsutrupist. Kogu festivali jooksul esitati 699 algupärast tantsu. Festivali eesmärgiks on edendada Eesti tantsuelu tekitades võimalikult paljudes lastes ja noortes huvi tantsu vastu. Samuti on oluline noorte andekate tantsijate märkamine ja neile arenemisvõimaluste loomine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles