Pärnumaa Raudteemuuseumis saadeti lapsed persse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletimüüja Eerik Päll, kes lapsed Pärnu rongimuuseumis persse saatis
Piletimüüja Eerik Päll, kes lapsed Pärnu rongimuuseumis persse saatis Foto: Reporter.ee

23. juulil leidis Pärnumaal Lavassaare Raudteemuuseumis (ka Eesti Muuseumraudtee) aset intsident, kus muuseumitöötaja sõimas ropult läbi muuseumi saabunud külastajad, teiste seas ka alaealised lapsed, vahendab reisikirjanik Marko Kaldur.

Lõuna paiku Lavasaare Muuseumraudteele saabunud külastajate küsimusele kitsarööpmelisel raudteel rongiga sõitmise võimaluse kohta vastas muuseumi kassas töötav meeskodanik Eerik Päll krõbedaid väljendeid kasutades, et «kas arvate, et teie kuradi 20 euro pärast hakkan [veduri] katlaid sooja panema?».

Lisaks nähvas mees kuueaastasele lapsele, kes täiskasvanutest kümmekond meetrit eemal vedureid uudistas, et «kao sealt minema!», mille peale laps nuttes värava poole tormas.

Kõige krooniks kujunes külastajate lahkumisel aga Pälli järelhõige neile: «MINGE TE ÕIGE PERSSE!!!».

Ilmselgelt on Lavassaare Muuseumraudteel tõsiseid probleeme personalivalikuga ning kõigil sinna minna plaanivatel turistidel tasub eelnevalt kaaluda, kas ollakse ikka valmis riskima oma närvidega taolise teeninduse puhul.

Muuseum uurib

Lavassaare muuseumi juhatuse esimees Mehis Helme ütles Postimehele, et uurib juhtumit ja annab põhjaliku kommentaari pärast asjaolude selgitamist ja muuseumitöötajalt seletuskirja saamist.

«Elu on näidanud, et inimesed panevad selliste juhtumite kirjeldamisel kõvasti juurde, kas see täpselt nii oli, ma ei tea,» ütles Helme. Tema sõnul on kohapealne muusemitöötaja üldiselt tasakaalukas inimene. «Võib-olla provotseeris külastajad, inimesed on kohati agressiivse käitumisega,» arutles ta, lisades siiski, et ei tea konkreetsest juhtumist täpsemalt.

Kas ka sinul on sel suvel ette tulnud ebameeldivaid intsidente teenindava personaliga?

Vaata lisaks SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles