Tomi Rahulale otsa sõitnud naise vastu algatatud kriminaalasi lõpetati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomi Rahula
Tomi Rahula Foto: Meelis Tomson

2008. aasta 12. oktoobril raske liiklusõnnetuse põhjustanud naine, kes sõitis oma autoga otsa Tomi Rahula juhitud mootorrattale, pääses kriminaaluurimise alt, kuna prokartuur leidis, et kahtlustatava süü polnud suur. 

«Uurimine lõpetati oportuniteediga ehk otstarbekusega, kuna süüasjas puudus avalik menetlushuvi ja kahtlustatava süü ei olnud suur. Karistust kriminaalasja lõpetamisega määrata ei saa, küll saab aga panna isikule rahalise kohustuse, mida ka antud juhul rakendati,» ütles põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe.

Kahtlustataval, 36-aastasel Maiel tuleb hiljemalt 30. juulil 2009 tasuda riigituludesse 15 000 krooni.

«Kahtlustatav oli varem kriminaalkorras karistamata, samuti pole tal kehtivaid väärteokaristusi. Tegemist oli nn klassikalise õnnetusjuhtumiga, kus õnnetuse põhjuseks oli kahtlustatava tähelepanematus, mis ei olnud põhjustatud joobeseisundist, väsimusseisundist ega kiiruse ületamisest,» lisas Rannajõe.

Rannajõe sõnul oli kahtlustatava auto kiirus vasakpöörde sooritamisel minimaalne ning peale liiklusõnnetust abistas kahtlustatav kannatanut koheselt ja kutsus ka kiirabi. Lisaks käis kahtlustatav käis peale õnnetust korduvalt kannatanut haiglas vaatamas.

Tomi Rahulal talle otsa sõitnud naise suhtes mingeid nõudmisi ei ole ning ta ei soovi kahtlustatava kriminaalkorras karistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles