Kareva, Ilves ja Ruitlane täna Kosmonautika puhkekeskuses

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallas Penu külas paiknevas Kosmonautika puhkekeskuses toimub kirjandusõhtu, kus astuvad üles Doris Kareva, Aapo Ilves ja Olavi Ruitlane
Häädemeeste vallas Penu külas paiknevas Kosmonautika puhkekeskuses toimub kirjandusõhtu, kus astuvad üles Doris Kareva, Aapo Ilves ja Olavi Ruitlane Foto: www.kosmonautika.ee

Täna, 24. juulil kell 20 toimub Häädemeeste vallas Penu külas paiknevas Kosmonautika puhkekeskuses kirjandusõhtu, kus astuvad üles Doris Kareva, Aapo Ilves ja Olavi Ruitlane.

Eesti üks armastatumaid poetesse Doris Kareva on kirjanduses aktiivselt tegev 70. aastate lõpust ja praeguseni on temalt ilmunud 15 autoriraamatut, lisaks arvukalt tõlketeoseid ja antoloogiaid.

Olavi Ruitlane on tuntud nii muheda sõnaga luuletaja kui prosaistina, kelle sulest on ilmunud nii võru- kui eestikeelseid värsse ning populaarsed romaanid “Kroonu” ning “Naine”. Tänavu kevadel andis Ruitlane koos Herkki Erich Merilaga välja kunsti- ja luuleraamatu “Eesti edulood”.

Aapo Ilves esines Kosmose Kolmapäeva kirjandusõhtul menukalt juba 2011. aastal. Ilves on tuntud luuletaja, muusiku, näitekirjaniku ning laulutekstide autorina. Just tema loodud tekst kõlab Ott Leplandi eurolaulus “Kuula”.

Lisaks Karevale, Ruitlasele ning Ilvesele osaleb kolmandat korda toimuval Kosmonautika kirjandusõhtul ürituse eestvedaja Kaupo Meiel, kes juhatab esinejad sisse ning puhub nendega paar sõna juttu, et head Eesti kirjanikud publikule veelgi tuttavamaks muutuksid.

Kosmonautika Kolmapäeva kirjandusõhtu kuulub Päikeseloojangu festivali programmi ja selle toimumist toetab Eesti Kultuurkapital. Varem on Kosmonautika puhkekeskuses oma loomingut käinud esitamas Contra, Tuuli Velling, Kivisildnik, Wimberg ja Jaan Pehk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles