KUNINGLIK BEEBI/ Tulevane kuningas ei olegi ajaloos esimene Cambridge’i prints

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja hertsoginna Catherine.
Prints William ja hertsoginna Catherine. Foto: SCANPIX

Prints Williamile ja hertsoginna Catherine’ile sündis poisslaps, kelle tiitliks on Tema Kuninglik Kõrgus Cambridge’i prints. Kuid tulevane kuningas ei ole mitte ajaloo esimene Cambridge’i prints.

1819. aastal sündis Cabridge’i prints George, kes oli kuningas George III värvikas lapselaps. Näiteks vapustas ta oma nõbu kuninganna Victoriat sellega, et ta abiellus ilma tema nõusolekuta ning lisaks oli tal ka mitmeid väljaspool abielu sündinud lapsi.

Praeguse kuningannaga on endine Cambridge’i hertsog seotud oma õe Mary kaudu. Mary tütar oli kuninganna Mary, kelle abikaasaks sai George V ning kellest sai kuninganna Elizabethi vanaema.

Prints oma siiani kuulus oma kireva eraelu poolest. Kui tema onu soovis, et ta abielluks Kenti printsessi Victoriaga, kellest sai hiljem kuninganna, ei uskunud George paikapandud abieludesse ning abiellus 1847. aastal oma armukese, teenijanna tütre Sarah Fairbrotheriga.

Sarah oli näitelajanna ning juttude kohaselt võttis nende kolmandat last ootama jäädes ohjad enda kätte ning ostis abieluloa, vahendab Hello.

Sarahi kurvastuseks pidid ka kuningaperekonna liikmed abielu tunnistama, kuid kuninganna Victoria lihtsalt keeldus seda tegemast. Sellel põhjusel ei saanud Sarah endale kunagi Cambridge’i hertsoginna tiitlit ning ka tema poeg ei pärinud isa tiitlit.

Lisaks oli George’il 40 aastat kestnud suhe Louisa Beauclerkiga.

Kuna George’il seaduslikke järeltulijaid ei olnudki, suri koos temaga 1904. aastal ka tema tiitel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles