Hertsoginna Catherine ja prints William said esimese lapse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja hertsoginna CatherineS)
Prints William ja hertsoginna CatherineS) Foto: SCANPIX

Briti prints Williami abikaasa, Cambridge'i hertsoginna Catherine sünnitas poja.

Beebi nägi ilmavalgust esmaspäeval kell 16.24 ning kaalus 3798 grammi, teatas kuningapalee. Ema ja laps on terved ja õnnelikud ning jäävad ööseks haiglasse.

Traditsiooni kohaselt paigutati rõõmusõnum ehitud raamil Buckinghami palee õuele. Kuninganna günekoloogi Marcus Setchelli allkirjaga dokumendil seisis: «Tema kuninglik kõrgus, Cambridge'i hertsoginna sünnitas täna pärastlõunal kell 4.24 poja. Tema kuninglikul kõrgusel ja lapsel läheb hästi.»

Doktor Setchell kirjeldas vastsündinut sõnadega «imeline laps, ilus laps».

Kensingtoni palee pressiteates seisis, et Cambridge'i hertsog viibis sünnituse juures ning kuningannat, Edinburgh' hertsogit, Walesi printsi, Cornwalli hertsoginnat, prints Harryt ja mõlema perekonna teisi liikemid on informeeritud ning nad rõõmustavad uudise üle.

Walesi prints ütles eraldi teadaandes, et on vanaisaks saamise üle ääretult uhke ja õnnelik.

Peaminister David Cameron kirjutas Twitteris: «Rõõmustan hertsogi ja hertsoginna poja sünni pärast! Terve riik tähistab seda. Nendest saavad suurepärased lapsevanemad.»

Kensingtoni palee teatas esmaspäeva hommikul, et Catherine viidi Londonis asuvasse St. Mary haiglasse. Kate'i sünnitustegevus juba käis, kui ta veidi enne kella kuut hommikul haiglasse jõudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles