ETV tähistab Ivo Linna juubelit uue saate ja nostalgiaprogrammiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna
Ivo Linna Foto: Sven Tupits/Fotogeen/TV3

Eesti Televisioon tähistab armastatud Ivo Linna 60. juubelit saadetega kahes kanalis. ETVs näeb 12. juunil kell 21.30 värsket portreesaadet «60 x Iff», ETV2-s on 14. juunil nostalgiaprogramm.

 

 

Äsjavalminud saates «60 x Iff» tuleb juttu elu õppetundidest ja tipphetkedest, headest ja halbadestki asjadest. Ivo Linna kõneleb saates oma eluloost just nii, nagu ise tahab.

Ifi fännid saavad võimaluse mälu värskendamiseks, temaga vähem tuttavad aga sõbraks saamiseks. Režissöör on Maire Radsin, toimetaja Mari Rebane.

 

Kohe pärast jutusaate lõppu kell 22.30 on Vahur Kersna juhtimisel eetris kordusena «Täna õhtul Ivo Linna ja Supernova». Praeguseks on Ifil ja Supernoval ühiselt valminud ka heliplaat «Iff originaal», mille andis välja rahvusringhääling.

Nii saates kui ka vastvalminud plaadil esitavad tunnustatud laulja ja hiljuti Eesti rahvale tuttavaks saanud bänd kuuekümnendate stiilis lugusid.

 

ETV2-s on 14. juunil pea terve saateõhtu pühendatud Ivo Linnale. Kordub värske portreesaade ja selle järel näeb tagasivaadet ajas - filmi, kontserti ja saadet ETV arhiivist.

 

Kell 19.45 kordub «60 x Iff». Nostalgiaprogrammi avab kell 20.45 film «Laul, mida eile polnud veel» (Eesti Telefilm 1984). Nõukogude vaatajale tehtud telefilmis saab Ivo Linnat näha mitmel kontserdil.

Kell 21.15 algab 1988. aastal valminud saade «Lauldes maksan võlgu. Ivo Linna 20 aastat laval». Näidatakse Ivo Linna 40. sünnipäeva ja 20. muusikalise tegevuse aastapäeva suurejoonelist sõbralikku kontserti Linnahallis, kus osalevad ka Mati Talvik, Priit Aimla ja Eesti muusikud.

Saates «Kõigile Iff. Ivo Linna (ETV 1996) algusega kell 22.45 näeb lõike «Tallinnfilmi» filmidest «Varastati Vana Toomas» ja «Reekviem» ning Eesti Telefilmidest «Duett - duell», «Laul, mida eile polnud veel», «Regatirütmid» ja ETV saadetest «Apelsin», «Muinaslood muusikas», «Teledisko laulud», «Pop 81», «Õhtutäht», «Estraaditähestik - Kustas Kikerpuu», «Estraaditähestik - Ivo Linna», «Laul teeb Linnad rõõmsaks», «Rock-Hotel», «10 aastat Viljaveskiga», «Alo laulud», «Kuldsed kuuekümnendad» ja «Kontakti laulud». Saate autor on Vahur Kersna.

 

Ivo Linna 60. sünnipäevale on pühendatud ka Vikerraadio saade «Muusika ja mõnda» 13. juunil kell 14.05. Saatejuht on Jaan Elgula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles