Viies Rabarock algab juba homme

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock 2008
Rabarock 2008 Foto: Toomas Dettenborn / Rabarock

Eesti suurima muusikafestivali Rabarock esimene juubel stardib juba homme. Külastajaid rõõmustavad kahel laval 18 bändi, uus võimas ööklubi Järvakandi endises kaubamajas, telklaagri saun, rularamp, HeavyKaraoke ja Heviaeroobika.

Üllatusi on Rabarocki juubeli puhul varuks mitmetel Eesti bändidel: selle aasta võimas taasühinemine tuleb B.D.Ö. poolt, kes tagasi laval ambitsioonika aktsiooniga, millega püüeldakse suisa Guinessi rekorditeraamatusse – Rabarockil astub üles maailma kõige suurem heavy metal bänd, räägitakse et ligi 40 liiget.

Kaasa teevad näiteks Vanilla Ninja terves koosseisus, Evelin Samuel, Mihkel Raud, Kiur Aarma, Robert Vaigla ja veel mitmeid värvikaid kujusid.

Pedigreega liitub Rabarocki esinemiseks taas asutajaliige Leslie Laasner (Leslie Da Bass, HU?). No-Big-Silence kingib ära õnnelikule Rabarocki kontserdi kuulajale muusikainstrumendi, mida kasutati bändi värske albumi «Starstealer» salvestusel ja mida kasutatakse ka sellel samal kontserdil. Kosmikud kordavad Tartu Levimuusikapäevadel furoori tekitanud etteastet koos Joel Steinfeldtiga.

Rabarocki teise päeva juhatab sel korral sisse Heviaeroobika. Kell 12.30 astub Saaremaa lavale treener Elisabeth Kodusaar ja koos temaga löövad festivaliplatsil elu käima veel kümme sitket-väledat heviplikat, et uniste hevimeeste laupäev täie hooga käima tõmmata. Elevusttekitav heviaeroobika sündis rockiklubis Tapper ja on täiesti uus nähtus kogu maailmas!

Festivali ööklubi saab sel korral olema massiivne, Järvakandi Kaubamaja kujundatakse ümber hiigelööklubiks, kuhu ehitatakse sisse lava ja kogu klubivarustus.

Uhiuue klubi direktoriks ja õhtujuhiks on legendaarne rockitaat Riho Baumann – seik mis ka igati sümboolne – just Baumanni juhitud EÜE rühm selle Kaubamaja ka kunagi ehitas! Ööstaarideks on uues-uhkes klubis meeleolukas Soome peobänd Pepe Deluxé, eesti rock-räpi legend Toe Tag ja John Peeli lemmikud Röövel Ööbik. Peoplaadid võtavad kaasa DJ Mart Juur ja DJ Hämäläinen.

Juba täna hakkavad Eestisse saabuma ka esimesed väliskülalised ning festivaliplats Järvakandis on juba viimistlustööde järgus.

«Tegemist on ikkagi nüüdseks päris kindlasti kohe Eesti suurima muusikafestivaliga ja seda enam, et on ka uhke juubel, oleks kindlasti põhjust tulla ka kõigil neil, kes varem ehk käinudki pole,» kommenteeris Rabarocki peakorraldaja Kristo Rajasaare.

«Sel korral on festivali suhtes eriti mõnus tunne: neli korda on juba kätt harjutatud, tiim on tubli ja proff, bändid õnnestus kokku ajada tõesti need, keda väga tahtsime, Eesti bändid üllatavad igaüks millegagi. Ühesõnaga - on alust arvata, et viies festival tuleb omal moel veelgi mõnusam kui kõik eelmised. Järvakandi külaelanikud on kõik aedu värvimas ja lilli istutamas, et ikka Järvakandi linnake pidustusteks kenasti üles vuntsida!»

Rabarocki esinejad sellel aastal on Anthrax (USA), Gary Numan (UK), Ladytron (UK), KMFDM (GER), Static-X (USA), The Wildhearts (UK), Robots in Disguise (UK), Viikate (FIN) ja A.Human (UK)! Kodumaistest artistidest on esindatud Pantokraator, Metsatöll, Kosmikud, Velikije Luki, Pedigree, No-Big-Silence, Popidiot, B.D.Ö. ja Zetod!


Lisainfo festivali kodulehelt www.rabarock.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles