Arva, millise looma valiks Allan Roosileht Eesti rahvusloomaks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Roosileht
Allan Roosileht Foto: Viktor Burkivski

Viimasel ajal on Eesti meedias käinud pikk arutelu selle üle, mis loom sobiks kõige paremini Eesti rahvusloomaks. Raadio StarFM saatejuht ja diskor Allan Roosileht (53) avaldas Buduaarile oma arvamuse, mis loom tema arvates eestlasi kõige paremini iseloomustada võiks.

Allan: Kindlasti siil! Ma ei teagi, miks see mulle esimese asjana pähe turgatas. Ilmselt Kalevipoja eeposega seoses, siili kujutati seal ju targa, kavala ja väikesena ning Eesti riik ongi väike ning eks eestlased olegi targad ja kavalad. Lisaks on siil enesekaitsevõimeline ja selline armas loomake.

Teise variandina mainib Allan veel karu ning metssiga. «Noh, karu iseenesest ju võiks sobida, aga nii paljudel teistel riikidel juba on karu rahvusloomaks. Metssiga võiks olla, sest Eestis on neid palju, aga kui hakata mõtlema, mis on eestlasel sarnast metsseaga, siis mina küll sarnasusi ei leia,» nendib Allan, et karu ja metssiga siiski ei sobi ja ütleb veelkord: «Siil sobiks ikka kõige paremini, nii lihtsalt on.»

Milline loom võiks sinu arvates olla Eesti rahvusloom?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles