Robbie Williamsi kontserdil kasutatakse Eestis esmakordselt ämblikkaamerat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robbie Williamsi kontserdil kasutatakse Eestis esmakordselt ämblikkaamerat
Robbie Williamsi kontserdil kasutatakse Eestis esmakordselt ämblikkaamerat Foto: promo

Taasiseseisvuspäeval, 20. augustil Tallinna lauluväljakul toimuvast Robbie Williamsi showst valmib  staari sellesuvise turnee ainus ametlik kontsertfilm «Robbie Williams – Live in Tallinn», mille ülesvõtmisel on Eesti teleproduktsiooni ajaloos esimest korda kasutusel Spidercam ehk nn. ämblikkaamera.

Robbie Williamsi Tallinna kontserdi filmimisel kasutatakse üldse rekordilist arvu kaameraid - Eesti ajaloos pole kunagi ühegi teise meelelahutusürituse raames samaaegselt nii suurt teleproduktsiooni olnud. Kokku on kontserdi ajal töös 29 profikaamerat, mis paiknevad lauluväljaku erinevates kohtades ning ka lava ja rahva kohal – nii kasutatakse filmimisel helikopterit, mille abiga tehakse õhuvõtteid, ning esmakordselt Eesti filminduse ajaloos ka spidercam’i ehk ämblikkaamerat.

«Robbie Williams – Live in Tallinn» projekti režissööri Peeter Rebase sõnul on ämblikkaameraga võimalik salvestada väga erilisi kaadreid rahvast ning lauluväljakul toimuvast, edastades sellega kontserdi meeleolu kõige ehedamal moel.

«Spidercam’i kasutatakse üle maailma suurimate meelelahutus- ja spordiürituste raames, sest ta annab võimaluse «lennata» kaameraga rahva kohal kolmemõõtmeliselt, igas suunas. Augustis jõuab spidercam esimest korda ka Eestisse,» sõnas Rebane.

Ämblikkaamerat on kasutatud muuhulgas Eurovisioonil, mitme suurkontserdi salvestamisel sh. U2 360° Touri raames, olümpiamängudel, US Openil ja teiste suure slämmi turniiridel, jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel ja UEFA Meistrite Liiga finaalis.

Spidercam tagab ülimalt kvaliteetse HD-pildi ning sellega filmimise võimalused on lõputud.

«Pärast kodus vaadates tunneb pealtvaataja ennast justkui oleks reaalselt kohal viibinud. Ühegi teise vahendiga ei ole võimalik nii lähedale artistile, lava või rahva kohale minna – ühel hetkel vaatab Spidercam laulja silmadesse, järgmisel filmib kõrgelt õhust rahvast. Ühegi teise kaameraga pole võimalik nii väärtuslikke ja emotsionaalseid plaane kätte saada ning need vaatajani edasi kanda – Spidercam lisab filmitud materjalile täiesti uut, ennenägematut  perspektiivi. Režii seisukohalt on see perfektne töövahend ning mul on hea meel, et Robbie Williamsi Tallinna kontsertfilmi salvestamisel on meil võimalus seda kasutada,» lisas Rebane.

Spidercam’i projekteerimisel ja ehitamisel kasutati kosmose- ja meditsiinitööstuse tehnoloogiad, mis tagavad kaamera liikumisele 100-protsendilise täpsuse ja turvalisuse. Spidercam ripub turvaliselt õhus rahva kohal nelja trossiga ning liigub nelja mootori abil. Selle maksimaalne kiirus on 8 meetrit sekundis.

Ämblikkaamera töö eest vastutab kolmeliikmeline meeskond, mis koosneb piloodist, operaatorist ja tehnikust. Kogu kaugjuhtimine toimub erijuhtimiskeskuse kaudu – piloot jälgib kaameramooduli liigutusi platsi kohal ning samal ajal juhib operaator filmimise protsessi. Ämblikkaamera varustuse ülespanek lauluväljakul võtab kaks päeva, mille järel toimub kogu süsteemi põhjalik testimine. Robbie Williamsi Tallinna kontsertfilmi valmimise nimel töötab ligi 100-liikmeline meeskond, kuhu kuuluvad tipptegijad nii Eestist kui välismaalt.

Robbie Williams on esimene staar, kes filmib oma kontserti Tallinnas ning taasiseseisvuspäeval avaneb igal kontserdikülastajal suurepärane võimalus jäädvustada end maailma muusikaajalukku.

«Robbie Williams - Live in Tallinn» valmib produktsioonfirmade The Factory ja Done And Dusted koostöös. «Robbie Williams - Live in Tallinn» projekti koostööpartnerid on EAS, Tallinna linn ja ERR. Briti edukaim sooloartist Robbie Williams esineb Tallinna Lauluväljakul taasiseseisvuspäeval, 20. augustil. Tallinna show erikülalisena astub lavale Briti popartist Olly Murs.

Piletid Robbie Williamsi kontserdile on müügil ainult Ticketpros – internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Robbie Williamsi Tallinna kontserdi produtsent on Live Nation Baltics koostöös X-Ray ja ie:music ltd’ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles