Kui suur on keskmine peenis?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutine uurimus leidis, et keskmise Ameerika mehe erutunud olekus peenis on 14,2 cm pikk. Uurimuses osales 1661 meest.

Peenise suuruste kohta on läbi viidud lugematul hulgal uurimusi ning keskmise suuruse kohta on liikvel palju müüte ja legende, kirjutab Huffington Post.

Ka selle üle, kui suurt rolli peenise suurus heas seksuaalelus ikkagi mängib, vaieldakse veel ikka. Mõned uurimused leiavad, et tähtis on pikkus, teised aga, et hoopis olulisem on ümbermõõt...

Uurimused on leidnud ka seda, et peenise pikkus on vastavuses mehe pikkusega: mida pikem mees, seda pikem peenis.

Hiljutine uurimus on tõestuseks aga sellele, et peeniseid on absoluutselt igas suuruses: andmetest tuli välja, et kõige lühem peenis oli erutunud olekus 4 cm pikk ning kõige pikem peenis 26 cm pikk.

Peenise pikkust erutunud olekus mõjutab ka see, kuidas erutus tekkis. Uurimuse läbiviija Debby Herbenick seletas, et meestel, kelle erutus tekkis tänu suuseksile, olid pikemad peenised kui meestel, kes erutusid üksnes tänu fantaseerimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles