Taiwani arst: naiste jalad seoti kinni seksi eesmärgil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstikollektsionäär ja arst 
David Ko näitamas kinniseotud jalga kujutavat savimudelit
Kunstikollektsionäär ja arst David Ko näitamas kinniseotud jalga kujutavat savimudelit Foto: AFP / Scanpix

Taiwani arsti  ja kunstikollektsionääri David Ko sõnul seoti vanas Hiinas ja Jaapanis naiste jalgu kinni eelkõige seksi eesmärgil. 

Ko sõnul võib see julm tava olla aegade hämarusse vajunud, kuid seda kujutav kunst on säilinud, edastab AFP.

«Pean seda meie kultuuriruumi pärandiks ning seda ei tohiks unustada. Naiste jalad seoti kinni, kuna arvati, et köntidel tippimine aitab tupelihaseid treenida. Treenitud alakehalihastega naisega seksimine andis mehele suurema naudingu,» selgitas arst.

Feministid ja mitmed naisteorganisatsioonid mõistsid arsti avalduse hukka, öeldes, et mees ülistab julma traditsiooni, millega naisi sajandeid piinati.

Vana-Hiina kõrgest soost naistel pidid olema väikesed jalad, selle tõttu seoti rikaste ja ülikute perekondade väikestel tütardel jalad kinni, et need ei saaks kasvada.

Hiinas on siiani käibel vanasõna, et väikeste jalgade hind on vannitäis pisaraid.

Jalgade väikseks muutmise käigus koolutati varbad talla alla ning jalg seoti tugevalt kinni. Tulemuseks oli umbes kaheksa sentimeetri pikkune jalalaba, mis meenutas pigem könti.

Väidetavalt peeti tollases Hiinas naiste väikseid jalgu seksikateks ning säilinud on tuhandeid maale ja luuletusi, mis väikseid jalgu ülistavad.

Säilinud on mitmeid kirjutisi, mille kohaselt köntidel tippimine harjutas tupelihased väga tugevaks, seega võis seks nauditavam olla.

Samas aga ei suutnud vigastatud jalgadega naine kuigi palju käia ja vajas pidevat abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles