Eesti Olümpiakomitee austas Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud epeenaiskonda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Jaan Poska majas Eesti Olümpiakomitee pidulik vastuvõtt, kus austati Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud epeenaiskonna liikmeid Irina Embrichi, Kristiina Kuuske, Erika Kirput ja Julja Beljajevat.

Eesti Olümpiakomitee tunnustuse pälvisid ka peatreener Kaido Kaaberma ning treenerid Helen Nelis-Naukas, Natalja Kotova, Viktor Kirpu ja Samuil Kaminski.

«Käesoleval sajandil on Eesti sportlased võitnud täiskasvanute vanuseklassis tiitlivõistlustelt neli kuldmedalit olümpiamängude kavva kuuluvatel võistkondlikel spordialadel. Hea meel on tõdeda, et lisaks sõudjatele on nüüd  kauaoodatud kuldne medal ka vehklejatel,» ütles sportlastele ja treeneritele meened üle andnud EOK president Neinar Seli.

Seli lisas, et Eesti Olümpiakomitee on teinud kultuuriministrile ettepaneku premeerida Vabariigi Valitsuse reservfondist igat epeenaiskonna liiget 4793 euroga ning igat treenerit  1917 euroga.

Alates 01. juulist 2013 on Euroopa meistriks tulnud Irina Embrich, Kristiina Kuusk, Erika Kirpu ja Julja Beljajeva olümpiaettevalmistuse toetussüsteemis A-kategooria sportlased.

Eesti Olümpiakomitee tegevust finantseeritakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles