Suvereporterit tahtis võõrustada 62 peret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulturist Ott Kiivikas.
Kulturist Ott Kiivikas. Foto: Toomas Huik

Kui Kanal 2 välja kuulutas, et otsib inimesi, kelle kodus teha suvel saadet «Suvereporter otse sinu kodust», võttis telekanaliga ühendust 62 perekonda, kinnitas telejaama avalike suhete juht Heili Klandorf.





Nende seast valis kanal välja kolm peret, kahel on meeskond juba külas käinud, ümbruskonda uurinud ning naabreid olukorraga tutvustanud.



Saatejuht Ott Kiivikase juhtimisel on külastatud Pärnumaal Sauga vallas Eametsa külas elavat peret ning Soome-Eesti ühisperet Raplamaal Tamme külas.



«Eametsa küla pere jäi silma sooja kirjaga enda ja naabrite kohta – tundus kohe olevat selline Eestimaa pere, kes hoiab ühte, armastab oma loomi ja võiks meile kõigile eeskujuks olla,» rääkis Klandorf.



Raske valida


Teiseks pereks on Sami ja Merily Tammi kolme lapsega. «Pereisa tegeleb ilutulestikega ja pürotehnikaga ning viibib palju aega Soome bändiga Lordi mööda Euroopat tiirutades, aga leiab mahti ka Eestis olla,» avaldas Klandorf.



Pere elab 1918. aastal ehitatud talus ja on Klandorfi kinnitusel valmis «Suvereporteri» juures mis tahes ametit pidama, näiteks valgustaja või uudisteankru oma.



Kolmas pere, kelle kodust võiks «Suvereporter» eetrisse minna, ei ole veel välja valitud, kuid liisk langeb lähipäevil. «Valida on raske, kõik kirjutajad on sümpaatsed,» tunnistas Klandorf.



Kutsujate kirju ring


Kutseid tuli «Suvereporterile» mandrilt ja saartelt, linnadest ja küladest.


«Peamine põhjus, miks inimesed meid endale külla ootavad, on vaheldus ja soov proovida, kuidas telesaadet tehakse,» arvas Klandorf.



«Paljud on ka veendunud, et just nende elamine asub Eesti kõige kaunimas kohas ja seda peaksid kõik teised samuti nägema,» lisas ta. «On rõõm tõdeda, et eestlased armastavad oma kodumaad ja oskavad selle ilu hinnata ning väärtustavad oma kodukanti ja perekonda kõrgelt.»



Klandorf tunnistas, et huvitavaid peresid on palju, aga kõikidele kahjuks külla ei jõua. «Näiteks kutsuti meid Tarvastu hooldekodusse Viljandimaal, meid ootasid enda juurde ka puuetega noored ja väike laps Rakverest, kes tahtis meie tulekuga teha kingituse oma 80-aastaseks saavale vanaemale,» rääkis ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles