Eestlased näevad massiliselt unes Sünget Nikitat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünge Nikita
Sünge Nikita Foto: Avanejad

Venemaal Anadõri linnas tegutsev REM-une Uuringute Keskus on avastanud, et eestlased näevad massiliselt unes meest, kellele teadlased on pannud hüüdnimeks Sünge Nikita!

REM-unele (rapid eye movement - unestaadium, mis tekib tavaliselt 70–90 minutit pärast uinumist esimese unetsükli lõpus, EEG näitab aju elektrilisuse aktiivsuse tõusu ja kohati võib see sarnaneda ärkvelolekule) spetsialiseerunud professor Jevgeni Bardak on avastanud eestlaste puhul hämmastava fenomeni, vahendab portaal Avanejad.

«Uuringud on näidanud, et eestlased on viimased kolm aastat näinud massiliselt unes ühte ja sama meest, nii nagu inglisekeelne rahvuskond on näinud ühe kulmuga meest,» räägib Bardak Venemaa uneportaalile Son.

Ühe kulmuga mehe nägijate veebilehte võid uurida SIIT.

Avanejad võtsid professoriga ühendust, et ta eestlaste öistest seiklustes lähemalt räägiks.

«Eestlaste unedes on mees vägagi sarnane Nicolas Cage'ile. Kuna ta aga kunagi ei naerata, panimegi meeskonnaga talle nimeks Sünge Nikita. Nikita astub unne tavaliselt siis, kui magaja parajasti põgeneb või on muud sekeldused käimas,» selgitab mees.

«Nikita võtaks nagu alguses tegevusest osa, kuid jääb hiljem kurva pilguga, suu natuke paokil, actionit pealt vaatama. Magajad väidavad, et mehel on näos pipilikud tedretähnid ning tema pupillid on laienenud ja silmad vaatavad pisut lahku. Tähele on pandud ka teravatipulisi kõrvu,» tutvustab professor väidetavalt  tuhandetele eestlaste tehtud testi tulemusi.

Mida Sünge Nikita unedesse ilmumine tähendab?

«See on meie jaoks esialgu anomaalia. Tavapärasest erandlik nähtus ja me ei oska seda absoluutselt seletada. Teada on vaid see, et Nikita nägemine unes tekitab magajas meelerahu ja paremat tuju. Magaja aju neuronid hakkavad dopamiini tootma ning ärgates ollakse vägagi säravad ja erksad,» lisab teadlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles